EU traži koordinaciono telo za borbu protiv korupcije

Evropska unija je od Srbije tražila potpunu posvećenost u borbi protiv korupcije, kao i da koordinacija državnih organa u toj borbi mora postojati na najvišem političkom nivou, kaže  ministar pravde Nikola Selaković.

Evropska unija je od Srbije tražila potpunu posvećenost u borbi protiv korupcije, kao i da koordinacija državnih organa u toj borbi mora postojati na najvišem političkom nivou, kaže ministar pravde Nikola Selaković.

- EU je ukazala da tako nešto može biti ostvareno samo kroz formiranje tela, kojim će rukovoditi predstavnik najvišeg organa izvršne Vlasti, kakav je predsednik Vlade - rekao je on.

Selaković navodi "da bi se obezbedilo političko vođstvo, ali i politička odgovornost u takvom procesu, koji je od državne važnosti za efikasnu i potpunu borbu protiv korupcije, odnosno za sprovođenje mera Akcionog plana, Vlada je donela odluku o osnivanju Koordinacionog tela za sprovođenje Nacionalne strategije borbe protiv korupcije do 2018".

Prema njegovim rečima, Koordinaciono telu će biti  predsednik Vlade, ministar pravde, ministar finansija i predstavnik Saveta za borbu protiv korupcije. - Ideja je da se odrede državni sekretari iz svakog ministarstva, koji će biti ovlašćeni, ali i odgovorni za sprovođenje Akcionog plana, što dodatno govori o potrebi za formiranjem ovakvog Koordinacionog tela i da koordinacija aktivnosti mora da bude vršena sa najvišeg političkog nivoa - kaže ministar pravde

Ministar Selaković je podsetio da je pored podrške Evropske komisije za donošenje ovakve odluke, iskazana i podrška Saveta za borbu protiv korupcije.

  • Елиот Нес

    11.08.2014 08:40
    Одбити милион евра
    ЕУ инсистира да А.Вучић буде на челу Координационог тима, јер знају колико је велика корупција у свим министарствима и да поједини министри и њихови државни секретари не могу изаћи на крај са њом.
    Неће моћи ни А.Вучић без помоћи свих обавештајних служби и наших и страних, али и храбрих појединаца који могу да одоле понуди од МИЛИОН евра.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.