SAD izvele novi vazdušni napad u Iraku

Američki bombarderi su nekoliko sati posle prvog vazdušnog napada na položaje džihadista u severnom Iraku izveli i drugi napad, saopštio je Pentagon.

Američki bombarderi su nekoliko sati posle prvog vazdušnog napada na položaje džihadista u severnom Iraku izveli i drugi napad, saopštio je Pentagon.

Cilj vazdušnih udara je da pomognu iračkoj i vladi kurdskog regiona da povrate oblasti koje su izgubile tokom dvomesečnog sukoba.

Američki predsednik Barak Obama juče je odobrio bombardovanje nakon što su pripadnici ekstremističke islamističke organizacije Islamska država (IS) osvojili značajan deo iračke teritorije, uključujući najveću branu u Iraku i izazvali masovni egzodus manjinskih verskih zajednica.

Američka vazdušna operacija je počela bacanjem hrane i vode iz vazduha za hiljade ljudi koji se već pet dana kriju od sunitskih ekstremista na planinskom vencu Sindžar na severu Iraka.

  • 09.08.2014 12:40
    samo napred tucite po fundamentalistickom islamskom extremistickom olosu. Oni i onako slave i vole smrt, zar ne?!
  • zodijak ns

    09.08.2014 11:29
    sila
    ej bre ameri, vama je sve dozvoljeno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet