Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar sutra isti

Dinar će sutra ostati na istom nivou prema evru, pa će zvanični srednji kurs biti 117,4033 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Jako nevreme u Hrvatskoj

Snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom pogodilo je jutros karlovačko područje, Zagorje, obilna kiša je kasnije stigla i u Zagreb, dok je od udara groma izgorela porodična kuća u Koprivnici.

U Srbiji u ovoj godini ubijeno 14 žena

Autonomni ženski centar podsetio je danas, povodom slučaja nasilja u porodici u Novom Sadu, da u Srbiji ne postoje hitne mere za sprečavanje daljeg nasilja koje bi se mogle izreći odmah ili u roku od 24 časa prema nasilniku.

Hrana u porodilištima bolja od septembra

Zbog sve češćih fotografija trudnica i porodilja na kojima se vidi loša ishrana u porodilištima u Srbiji, Ministarstvo zdravlja spremilo je novi jelovnik koji će početi da se koristi od septembra.

Zrenjanin: Žitohem dug vraća u jabukama

Pokrajinska vlada usvojila je način realizacije obaveza zrenjaninske firme za preradu voća "Žitohem", koje proističu iz ugovora o sufinansiranju pogona za primenu novih tehnologija u AP Vojvodini.

Novinarki pretili otkazom jer je postavila "nezgodno" pitanje

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je danas da je neprihvatljivo da novinarka Radio-televizije Kragujevac Snežana Ćerman snosi negativne posledice zato što je koristila prava koja garantuju Ustav i Zakon o slobodnim informacijama.

Nema testova za hepatitis C

Udruženje za pomoć obolelih od virusnih hepatitisa – HRONOS, saopštilo je da nema PCR testova bez kojih je nemoguća dijagnostika, kontrola i lečenje obolelih od hroničnog virusnog hepatitisa C.

U teglama držao penise pokojnika

Pripadnici Policijske uprave Brodsko-posavske uhapsili su u Slavonskom Brodu muškarca (52) kod kojeg su u stanu pronašli nekoliko staklenih tegli u kojima je u formalinu držao muške polne organe.

Podrška osnovnom obrazovanju romske dece

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin sutra će sa predstavnicima 15 lokalnih samouprava u AP Vojvodini potpisati ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje podrške obrazovanju romske dece uzrasta od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Džudžević postao Džudžo

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u tehničkom mandatu Esad Džudžević ubuduće će se prezivati Džudžo.