Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Obama najgori predsednik SAD u poslednjih 70 godina

Američki predsednik Barak Obama, koji se suočava sa još jednim teškim mandatom, izbio je u vrh liste najgorih lidera Sjedinjenih Američkih Država od Drugog svetskog rata naovamo, pokazuju rezultati ankete koji su danas objavljeni u SAD.

NASA lansirala "lovce" na CO2

Američka svemirska agencija (NASA) lansirala je danas svoj prvi satelit koji ima zadatak da u atmosferi meri koncentracije ugljen dioksida (CO2), gasa koji se smatra glavnim krivcem za stvaranje efekta staklene bašte i dovodi do globalnog zagrevanja.

Dačić: Nemoćni smo pred NSA

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da prisluškivanje koje sprovodi NSA nije dobra praksa, ali da je Srbija nemoća da bilo šta promeni.

Kikinda: "Autoprevoz" u dugu 20 miliona dinara

Radnici "Autoprevoza" juče su protestnom šetnjom ukazali da je ovom preduzeću hitno potrebna pomoć, u vidu reorganizacije, otpuštanja tehnološkog viška i finansijskog oporavka firme.

U sukobima oko nafte u Jemenu 15 mrtvih

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a nekoliko njih je povređeno u sukobima između dva jemenska plemena oko vlasništva nad zemljom za koju se pretpostavlja da je bogata naftom, objavili su danas lokalni mediji.

Nigerija: 56 poginulih u eksploziji

U eksploziji automobila-bombe na pijaci u gradu Maiduguri na severoistoku Nigerije poginulo je najmanje 56 ljudi, saopštile su Udružene civilne snage.