Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ombudsman: Matičari da postupaju jedinstveno

Pokrajinski ombudsman upozorio je danas da matičarske službe u Vojvodini treba da postupaju isto prema zahtevima svih građana da njihovo ime u matičnim dokumentima bude upisano na maternjem jeziku i pismu.

Za volanom ni kap alkohola

Zakon o bezbednosti saobraćaja će do kraja godine biti promenjen, a među novinama je i nulta tolerancija za vožnju pod uticajem alkohola. Do sada je nula alkohola u krvi bilo predviđeno samo za profesionalne vozače.

Severna Koreja predlaže suspenziju provokacija

Severna Koreja danas je saopštila iznenađujući predlog da, od ove nedelje, dve Koreje suspenduju verbalno blaćenje i vojne sukobe, posebno u blizini sporne granice dve zemlje u Žutom moru, javila je zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA.

U Ukrajini ubijen kamerman ruske televizije

Kamerman ruske televizije Kanal 1 preminuo je od zadobijenih povreda pošto su na njega pucali pripadnici ukrajinske vojske u Donjecku na istoku zemlje, saopštila je Pres služba te televizijske stanice.

Evakuisano 600 turista zbog požara

Oko 600 ljudi je evakuisano iz jednog sela u oblasti Kosta del Sol na jugu Španije zbog šumskog požara koji je pretio da ugrozi to poznato turističko mesto.

Italija: U brodiću pronađena tela 30 migranata

Italijanske vlasti pronašle su tela tridesetak migranata u ribarskom brodu koji su presreli izmedju Sicilije i severnoafričke obale, objavili su danas italijanski mediji, citirajući navode italijanske mornarice i obalske straže.

OEBS upozorio na ksenofobiju

Rastuća plima ekstremizma, radikalizma i ksenofobije i pretnje bile su tema današnje debate na 23. godišnjoj Parlamentarnoj skupštini OEBS-a u Bakuu.

Advokati i narednih dana u štrajku

Predsednik Disciplinskog suda Advokatske komore Beograd Dragan Palibrk rekao je da će štrajk beogradskih advokata biti nastavljen u ponedeljak, utorak i sredu.

Ubijena tinejdžerka u Pakistanu

Jedna pakistanska tinejdžerka je preminula pošto ju je polio benzinom i zapalio mladić, čiju bračnu ponudu je njena porodica odbila, saopštila je policija.