Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pucano na putnički avion

Jedna putnica poginula je, a dva člana posade su ranjena kada su nepoznati napadači pucali na putnički avion koji je sleteo na aerodrom u Pešavaru.

Zbog selfija ga udarilo 25.000 volti

M. N. (18) iz Čačka teško je povređen kada ga je udarila struja jačine 25.000 volti, dok je pokušavao da na cisterni na koloseku napravi "selfi".

Peru: Devetoro mrtvih u sudaru brodova

Najmanje devet ljudi je izgubilo život u sudaru dva ribarska broda južno od obala Perua, a još troje se vode kao nestalo, saopštila je peruanska mornarica.

Oko 420 Turaka evakuisano iz Libije

Iz Libije je evakuisano 420 državljana Turske nakon pretnji odmetnutog generala Halife Haftara koji optužuje Ankaru da podržava njegove islamističke protivnike. 

Pančevo: Dim i smrad normalne pojave

Dva dimnjaka pogona azotne kiseline u HIP "Azotari" danima ispuštaju narandžasti dim, a gradski monitoring izmerio je značajno povećanje azotnih oksida u Starčevu.

EK pozitivno ocenila Zakon o radu

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Briselu da je nacrt Zakona o radu pozitivno ocenjen od strane Evropske komisije i da je reč o značajnom koraku u evropskim integracijama Srbije.

Hag traži od Srbije garanciju za Šešelja

Sudsko veće Tribunala za bivšu Jugoslaviju u slučaju Vojislava Šešelja pozvalo je Holandiju i Vladu Srbije da se izjasne o garancijama u vezi sa eventualnim privremenim puštanjem na slobodu Vojislava Šešelja.

Ustavni sud nenadležan za ocenu Briselskog sporazuma

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da Ustavni sud Srbije treba da se proglasi nenadležnim za utvrđivanje ustavnosti Briselskog sporazuma između Beograda i Prištine jer se radi o političkom, a ne pravnom aktu.

U Srbiji svaka deseta diploma lažna?

Oko deset odsto fakultetskih diploma u Srbiji je lažno, a iz Ministarstva prosvete u međuvremenu su najavili da će Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta dobiti veća ovlašćenja nakon izmena Zakona o visokom obrazovanju.

Albaniji status kandidata za EU?

Šefovi diplomatija EU odlučili su da predlože da se Albaniji dodeli status kandidata za članstvo, objavio je na Tviteru komesar za proširenje Štefan File.