Info
24.06.2014.
17:26
Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Briselu da je nacrt Zakona o radu pozitivno ocenjen od strane Evropske komisije i da je reč o značajnom koraku u evropskim integracijama Srbije.
  • 07.12.2014 22:53
    Unija je rekla da je ovo dobar zakon. Unija je rekla da je sudstvo sasvim ok. Unija je podržala ovu vlast. I vi sada kažete: bežite ljudi u Uniju? Da. Ima tu pameti. Osim što nema.
  • NS

    25.06.2014 09:16
    @Pera
    Ne,
    nije rešenje otići iz zemlje. Rešenje je da ostaneš i da NE DAŠ da te tretiraju kao roba. Na žalost, ovde narod nije jedinstven i često ne zna šta je za njega dobro.
  • Pera

    25.06.2014 08:19
    Zakon ce biti promenjen. I ovako mala prava koja se ne postuju ce biti izbrisana a obzirom na stanje u drustvu nikada se nece ni vratiti.

    Planirajte buducnost u nekoj drugoj zemlji. Veoma tesko naci cete goru drzavu za zivot.
  • 24.06.2014 23:58
    Ako je već "u značajnoj meri harmonizovan u odnosu na zakonodavstvo EU" zašto onda "To su stvari koje moramo da prihvatimo ako želimo članstvo u EU"?
    Šta je tu još što nije usklađeno sa EU, a pokušava da nam se nametne? Značajna mera nije celina. Nama se nameće celina pod parolom da se eto tako mora. Šta je između redova? Zašto ne zakon bilo koje članice EU, makar i najsiromašnije?

    Ispadoste gori od Radulovića!

    Bitno da se "ministar" razume u JUL i R&R, a za zakone... Kao što je neko napisao, kako može neko bez dana radnog staža da nam bude uopšte ministar, a tek za rad?
    Koje probleme radnika je on upoznao iz ličnog iskustva? Na primer!
    Koje probleme običnog čoveka je on upoznao? Na primer!

    Vreme je za ulice, opet. Posle će biti kasno.

    Za sve one koji rade kod privatnika i podržavaju ovakav zakon, jedno pitanje:
    Ako se vama legalizuje trenutno stanje, a drugome bude gore, hoćete li biti zadovoljni? Zar je to zaista ono što hoćete? Da se sadašnji Zakon o radu poštuje imali bi ista zagarantovana prava kao i svi drugi radnici. Šta vam se više isplati, legalizacija vašeg stanja ili borba da ono bude bolje i da se zakon konačno poštuje?

    Ne radim u državnoj firmi već u stranoj kompaniji, ovaj zakon me se posebno ne dotiče. Ali ne mogu da prećutim kad vidim kako nam ispiraju mozak. Ja znam šta ovo znači, znate li vi, zaista?
    Postaćemo evropski Tajvanci ili beda iz Kine i Malezije sa manjim transportnim troškovima. Jeftina radna snaga po cenu preživljavanja. Još kad nam rasprodaju ovo malo što je ostalo ispašće da ne radimo džabe u interesu države (patriotske parole da moramo da stegnemo kaiš u cilju očuvanja države) već za strane poslodavce i njihov novčanik.
  • Rob

    24.06.2014 18:15
    Srpski ROB
    Naravno da se Robovlasnicima svidja ovakav zakon. Veca prava su imali gladijatori od robova u Srbiji. Zasto jednostavno nisu prepisali od slova do slova Nemacki zakon o radu ? Za nekoliko godina u Srbiji ce ostati samo sadasnj penzioneri i stranka na vlasti. Sadasnj radnici ce pomreti cekajuci BOLJE SUTRA ili penziju a mladi ce odavno biti u belom svetu. Srbija yemlja bez ljudi.
  • menistar

    24.06.2014 17:51
    @vulin
    Stara praksa u Srbiji,ministar za rad bez dana radnog staza van politike.

    Vazno je da ste radnicku klasu preveli u moderno roblje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna