EK pozitivno ocenila Zakon o radu

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Briselu da je nacrt Zakona o radu pozitivno ocenjen od strane Evropske komisije i da je reč o značajnom koraku u evropskim integracijama Srbije.
Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Briselu da je nacrt Zakona o radu pozitivno ocenjen od strane Evropske komisije i da je reč o značajnom koraku u evropskim integracijama Srbije.

"Mogu da sa velikim zadovoljstvom kažem da stručnjaci EK smatraju da je naš predlog Zakona o radu dobar i da su uvažene brojne direktive koje smo dobili od njih", rekao je Vulin.

On je istakao da je ovim predlogom zakon Srbije u značajnoj meri harmonizovan u odnosu na zakonodavstvo EU. "To su stvari koje moramo da prihvatimo ako želimo članstvo u EU", rekao je on, dodajući da su tokom izrade nacrta uvaženi nacionalni interesi i neke specifičnosti Srbije.

Šefica srpskog tima za pridruživanje EU Tanja Miščević, koja je takođe učestvovala u današnjem skriningu, rekla je da je poglavlje 19 jedno od najsloženijih poglavlja, zbog čega će se o njemu raspravljati još dva dana. "Prvi dan skrininga je prošao jako dobro, a tim koji predvodi državni sekretar Laslo Čikoš se pokazao više nego spreman", izjavila je Miščević.

Proces skrininga, kojim se utvrđuje usklađenost domaćih propisa sa zakonodavstvom EU je važan deo priprema za otvaranje svakog od 35 poglavlja pregovora o pridruživanju.
  • 07.12.2014 22:53
    Unija je rekla da je ovo dobar zakon. Unija je rekla da je sudstvo sasvim ok. Unija je podržala ovu vlast. I vi sada kažete: bežite ljudi u Uniju? Da. Ima tu pameti. Osim što nema.
  • NS

    25.06.2014 09:16
    @Pera
    Ne,
    nije rešenje otići iz zemlje. Rešenje je da ostaneš i da NE DAŠ da te tretiraju kao roba. Na žalost, ovde narod nije jedinstven i često ne zna šta je za njega dobro.
  • Pera

    25.06.2014 08:19
    Zakon ce biti promenjen. I ovako mala prava koja se ne postuju ce biti izbrisana a obzirom na stanje u drustvu nikada se nece ni vratiti.

    Planirajte buducnost u nekoj drugoj zemlji. Veoma tesko naci cete goru drzavu za zivot.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.