Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Najavljuju proteste zbog Zakona o radu

Predložene izmene Zakona o radu radnika stavljaju u robovlasnički odnos i ukoliko takav zakon bude usvojen svi sindikati trebalo bi da zajedno organizuju proteste, a ako to ne pomogne, donesu odluku o stupanju u generalni štrajk, izjavila je danas predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić.

Osniva se preduzeće "Beograd na vodi"

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Beograd na vodi" koje će, u ime Vlade Srbije, biti nosilac posla na projektu uređenja priobalja, od Brankovog mosta do kompleksa Beogradskog sajma.

Dodik: Nisam odlikovao Kotromanovića

Predsednik RS Milorad Dodik demantovao je da je zbog zasluga za pomoć tokom majskih poplava u RS odlikovao hrvatskog ministra odbrane Antu Kotromanovića.

Mihajlović: Dozvola za gradnju vetroparka bila nezakonita

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je to ministarstvo, kao drugostepeni organ, moralo da poništi građevinsku dozvolu za izgrađnu vetroparka "Čibuk" u Kovinu jer je pokrajinski sekretarijat u startu napravio grešku i izdao energetsku dozvolu i za objekat i za priključak, što nije u skladu sa zakonom.

Agrokor kupio Merkator

Slovenački trgovački lanac "Merkator" prodat je hrvatskom koncernu "Agrokor", objavila je slovenačka novinska agencija STA.

Ljajić: Šešelj velika greška Haga, sada problem prebacuju Srbiji

Predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić najavio je danas će se Vlada Srbije do srede izjasniti o zahtevu Haškog tribunala u vezi sa eventualnim privremenim puštanjem na slobodu Vojislava Šešelja, ocenjući da je "tribunal napravio problem i sad traži način da ga izveze Srbiji".

Lizing kompanije traže dopunu zakona o poljoprivredi

Asocijacija lizing kompanija Srbije inicirala je pred Ministarstvom poljoprivrede dopunu Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kako bi se poljoprivrednim proizvođačima, osim subvencionisanog kreditiranja, omogućilo i subvencionisano finansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na lizing.

Privreda SAD u velikom padu

Američka privreda je u prvom tromesečju, na godišnjem nivou, potonula za 2,9% zbog oštre zime, što je najveće usporavanje privrede SAD za poslednjih pet godina.

Protest prosvetara 1. septembra

Reprezentativni sindikati prosvetnih radnika Srbije najavili su danas da će održati protest 1. septembra, na dan početka nove školske godine.