Verbić: Svima u državnoj upravi proveriti diplome

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da bi svima koji se zapošljavaju u državnoj upravi trebalo proveriti diplome kako se ne bi dešavalo da za državu rade oni sa sumnjivim diplomama.
Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da bi svima koji se zapošljavaju u državnoj upravi trebalo proveriti diplome kako se ne bi dešavalo da za državu rade oni sa sumnjivim diplomama.

Verbić je rekao da suštinsko pitanje nije da li neko ima diplomu sumnjivog kvaliteta, već gde se zaposlio s tom diplomom.

Ministar je dodao da provera diploma nije regulisana zakonski, ali da bi to moglo da se uradi i da bi tu proveru mogao da vrši Centar za proveru diploma pri Ministarstvu prosvete. Verbić je ocenio da "sve boli" ako bi, na primer, za predsednika opštine bio izabran neko ko ima lažnu diplomu i da bi za takve slučajeve trebalo postaviti "neku vrstu brane" kroz proveru diploma zaposlenih u državnoj upravi.

Ministar je dodao da niko ne može da proveri sve diplome, ali problem sumnjivih diploma morao bi da se reši sistemski kako se takvi slučajevi ne bi dešavali ubuduće, ili barem bili znatno ređi. "U tom smislu treba raditi na osnaživanju kontrole kvaliteta obrazovnih institucija, a prvi korak u tome napravljen je u izmenama i dopunama nacrta zakona o visokom obrazovanju", rekao je Verbić.

U javnosti je u poslednje vreme dovedeno u pitanje nekoliko diploma visokoškolskih ustanova, među kojima je i doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

  • 26.06.2014 17:59
    Vaznije je da je partijska knjizica ispravna!
  • Moj podatak

    26.06.2014 16:57
    Cekaj malo druze...
    Kazes "...svima koji se zaposljavaju u drzavnu upravu...". To po mom logicnom i slobodnom tumacenju znaci sledece:
    1. Da se nece proveravati svi koji su se do sad zaposlili
    2. Kako mislite da se proveravaju diplome onih koji tek treba da se zaposle:
    a) kada u drzavnoj upravi, kao i u celom javnom sektoru, postoji visak zaposlenih!?
    b) ako je na snazi zabrana zaposljavanja!?
    Neverovatan covek ovaj ministar iz 5nice, jos se na kraju izlupetao nesto. Slusao sam ga jednom kod Olje Beckovic, pa taj covek ne moze ni samog sebe da razume. Treba mu zagrljaj!
  • perica

    26.06.2014 16:41
    Obavezno početi proveru diploma u JKP. U ViK u NS više puta započeto, pa stornirano. Ima svega i svačega !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija