Pakistanske tinejdžere obezglavila njihova porodica

Pakistanski mladenci su brutalno ubijeni u subotu nakon što su se venčali bez dozvole.
Pakistanski mladenci su brutalno ubijeni u subotu nakon što su se venčali bez dozvole.

Sejad Ahmed (26) i Muavia Bibi (18) su se venčali u Pakistanu 18. juna protiv volje njene porodice, zbog čega su ih njen otac i ujaci namamili da se vrate u selo Satrah, gde su ih vezali i obezglavili, otkrio je policajac Muhamed Ahsanulah za CNN.

Uprkos tome što nije bilo drugih svedoka, članovi porodice su se sami prijavili policiji, a potom su smešteni u zatvor u gradu Sialkotu.

Ovakva ubistva potiču iz plamenske tradicije u Pakistanu i obično se događaju u ruralnim delovima zemlje. Aktivisti za ljudska prava su rekli da se policija ne meša jer smatra da se radi o porodičnim stvarima.

Prema podacima UN, svake godine u Pakistanu zbog "spasavanja" porodične časti život izgubi 5.000 žena. Prošle godine je ubijeno 869 žena.

Početkom juna osamnaestogodišnja Saba Maskud je pronađena ranjena u vreći bačenoj u kanal. Optužila je svog oca i brata da su želeli da je ubiju jer nisu odobravali njen brak sa susedom. Ona je preživela, ali mnoge žene nisu imale tu sreću.

U maju je vest o smrti trudne žene obišla svet. Dvadesetpetogodišnja Farzana Parvin preminula je nakon kamenovanja. Na smrt su je kamenovali članovi njene porodice. Njen muž Muhamed Ikbal je rekao da je ubio svoju prvu ženu pre šest godina, kako bi mogao oženiti Parvin.

  • xy

    30.06.2014 13:29
    Apsolutni divljaci i ludaci.
  • 30.06.2014 12:27
    Zamisli ti ovo čoveče, ubiti svoje dete zbog religije, pa još odsecanjem glave. O čemu više pričati?
  • Richard Dawkins

    30.06.2014 10:38
    religija = zlo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet