Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Irska podržava Srbiju na putu ka EU

Predsednik Donjeg doma Parlamenta Irske Šon Baret i ministar pravde Alan Šater danas su u razgovoru sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem u Dablinu pozitivno ocenili reforme koje sprovodi Vlada Srbije i pružili podršku evropskom putu Beograda.

Pas uginuo tokom zatezanja lica

Jedan vlasnik tibetanskog mastifa u Pekingu, ostao je bez svog kjućnog ljubimca koji je uginuo tokom estetske operacija zatezanja kože.

Riba u prodavnicama nema parazita

U analiziranoj rečnoj ribi koja se prodaje u prodavnicama nije utvrđeno prisustvo parazita, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

"Vučić vrši pritisak na sud"

Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević kaže da Aleksandar Vučić vrši pritisak na sud izjavama o tome da li je neko počinio krivično delo ili nije.

Zapalio se na rimskom aerodromu

Državljanin Obale Slonovače polio se danas benzinom i zapalio na rimskom aerodromu "Fjumićino" nakon što je službenicima pokazao nalog za deportaciju, saopštila je lokalna policija.

Nikolić odlikovao Verana Matića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Sretenjskim ordenom Narodnu biblioteku Srbije, glumicu Mariju Crnobori i predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku".

Žitelji Sajana organizuju noćne straže

Sučeni sa sve učestalijim krađama iz seoskih domaćinstava, žitelji naselja Sajan u kikindskoj opštini odlučili su da se samoorganizuju i uvedu noćne građanske patrole.

Pobunjenici ubili 7 vojnika u Kolumbiji

U napadu pripadnika pobunjeničkih Oružanih revolucionarnih snaga Kolumbije (FARC) ubijeno je sedam vojnika, a pet je povređeno, saopštila je kolumbijska vojska.

Dinar sutra jači za 41 paru

Dinar će sutra, treći dan za redom, nastaviti da jača prema evru i to za 0,4 odsto ili 41 paru, tako da će zvanični srednji kurs biti 111,1945 dinara za evro.