Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Meteor pao i na Kubu?

Na nebu iznad centralnog dela Kube sinoć je uočeno telo nalik na meteor koje se pretvorilo u vatrenu loptu i eksplodiralo, javila je kubanska televizija.

Zemljotres kod Novog Zelanda

Zemljotres jačine 6 stepeni Rihterove skale registrovan je danas kod obala Severnog ostrva na Novom Zelandu, ali nema izveštaja o žrtvama ni šteti, saopštio je Američki geološki zavod.

Oko 1.200 povređenih u eksploziji meteora

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije saopštilo je najnovije podatke po kojima je 1.200 osoba povređeno od pada delova meteorita u Čeljabinskoj oblasti, a šteta je registrovana u deset rejona te oblasti.

Sukob tokom demonstracija na Zapadnoj obali

Palestinci i izraelski vojnici sukobili su se tokom demonstracija na Zapadnoj obali, organizovanih u znak podrške zatvoreniku koji štrajkuje glađu, a u neredima je povređeno više desetina ljudi.

Milanović: Uvešće se ćirilica

Hrvatski premijer Zoran Milanović danas je ponovio da se moraju poštovati prava manjina i da će se ćirilica uvesti kao službeno pismo u Vukovar.

Prva žrtva gripa u Srbiji

U Srbiji je do sada registrovan jedan smrtni ishod koji se može dovesti u vezu s virusom gripa tipa A, a od 4. do 10. februara zabeleženo je 11.942 slučaja oboljenja sličnih gripu, navodi se u saopštenju na sajtu instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Saradnja Srbije i Rusije u poljoprivredi

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević danas je u Moskvi sa ministrom poljoprivrede Rusije Nikolajem Fedorovim potpisao Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti poljoprivrede.

Ministar: Neznatno povišen nivo aflatoksina

Ministar poljoprivrede Hrvatske Tihomir Jakovina izjavio je danas da su rezultati labaratorijske analize u Beču pokazali neznatno povišen nivo aflatoksina u 11 od ukupno 15 testiranih uzoraka iz Hrvatske.

Srbija obeležila Dan državnosti

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je prilikom polaganja venca na sarkofag vožda Karađorđa u Crkvi svetog Đorđa na Oplencu da se nada da u Srbiji više niko neće morati da gine kako bi pokazao svoj patriotizam.

U prodaji opasna kolica za bebe

Dečja kolica koja su u Hrvatskoj u februaru 2012. proglašena nebezbednim i povučena iz prometa, u Nišu se i dalje prodaju i to po sniženoj ceni.