Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

MMF: Ove nedelje odluka o dolasku misije

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik najavio je da bi ove nedelje mogla biti doneta odluka kada će misija te finansijske institucije doći u Srbiju.

Moguć raskid ugovora sa Alpinom za autoput Pirot - Dimitrovgrad

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović izjavio je jutros da je to preduzeće pripremilo dokumentaciju za raspisivanje novog tendera za gradnju autoputa od Pirota do Dimitrovgrada ukoliko Alpina, koja kasni sa radovima na toj deonici, ne bude nastavila radove na početku građevinske sezone.

Indija: Za silovanje i smrtna kazna

Indijski predsednik Pranab Mukerdži odobrio je oštrije kazne za silovanje, uključujući smrtnu kaznu, pošto je prethodno slučaj brutalnog grupnog silovanja studentkinje, koja je preminula od povreda, izazvao žestoki gnev javnosti.

Nicović: Rakić i šefovi policije treba krivično da odgovaraju

Bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović izjavio je da bivši šef Nacionalnog birao za bezbednost i sadašnji potpredsednik DS Miodrag Rakić i policijski vrh treba krivično da odgovaraju zbog toga što su podatke o susretu aktuelnog premijera Ivice Dačića sa pripadnikom Šarićevog klana Rodoljubom Radulovićem objavili četiri i po godine posle saznanja o tim kontaktima.

U napadu na islamiste u Maliju 30 francuskih aviona

Francuski bombarderi napali su danas centre za obuku i logistiku islamističkih ekstremista na severoistoku Malija, samo nekoliko sati posle posete francuskog predsednika Fransoa Olanda toj zemlji, saopštila je francuska vojska.

Oskrnavljene albanske grobnice kod Bujanovca

U selu Oslare nadomak Bujanovca oskrnavljeno je deset spomenika na grobljima albanskih porodica Selmani, Rašiti i Šabani, rekao je Tanjugu predsednik mesne zajednice Naser Ramadani.

Jovanović: Pripremanje terena za koaliciju SNS-DS

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da su aktuelna politička dešavanja u koja je uključen premijer Ivica Dačić, spletke čiji je cilj da se uspostavi nova koalicija koju će činiti Srpska napredna stranka i Demokratska stranka.

Raspušten i GO DS u Loznici

Izvršni odbor Demokratske stranke (DS), raspustio je gradski odbor u Loznici, zbog lošeg izbornog rezultata na lokalnim majskim izborima 2012. godine.

Čkalja i Minimaks dobili ulice u Kragujevcu

Odlukom Skupštine grada Kragujevca, poznati srpski istoričar Ivan Đurić, glumac Miodrag Petrović Čkalja, voditelj Milovan Ilić Minimaks i književnica Mirjana Jakovljević - Mir Jam dobili su ulice u ovom gradu.

Oprezno zbog vlažnih kolovoza

Na autoputevima Srbije kolovozi su jutros vlažni i nema snega, a u raskvašenom stanju do pet centimetara ima ga na ostalim putevima na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, Kolubare i Ivanjice, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".