U Pjongjangu organizovana proslava nuklearne probe

Oko 100.000 vojnika i civila proslavili su u Pjongjangu uspešno izvođenje nove nuklearne probe, pozdravljajući "nenadmašnu hrabrost" svog lidera Kim Džong-Una.

Oko 100.000 vojnika i civila proslavili su u Pjongjangu uspešno izvođenje nove nuklearne probe, pozdravljajući "nenadmašnu hrabrost" svog lidera Kim Džong-Una.

Skupu na Trgu Kim Il-Sung juče su prisustvovali vrhovni partijski i vojni zvaničnici, kao i policajci i studenti, ali ne i mladi lider, navela je zvanična novinska agencija KCNA.

Niz govornika pohvalio je uspeh treće nuklearne probe, koja je izazvala talas oštrih osuda u svetu, a mnogi su zapretili "nemilosrdnim osvetničkim udarima" ako SAD budu tražile još oštrije sankcije protiv Pjongjanga nakon izvođenja nove probe.

Prethodne nuklearne probe, zbog kojih je Severnoj Koreji uveden niz sankcija, izvedene su 2006. i 2009. godine, a poslednja je, sudeći po seizmičkim podacima, bila znatno jača.

  • janko

    16.02.2013 16:28
    ima ih i ovde
    tih sto slave ima i ovde
  • novosadjan

    16.02.2013 15:02
    vidi ispranih mozgova strasno
  • mrva

    16.02.2013 12:39
    Orvel 1984

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.