Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Draginu i saradnicima 30 dana pritvora

Bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu i još petorici osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja u aferi Azotara određen je pritvor do 30 dana, izjavio je u ponedeljak specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

"Đubretarskoj mafiji" 72 godine zatvora

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu danas je izreklo prvostepenu presudu organizovanoj kriminalnoj grupi poznatoj kao "đubretarska mafija", kojom je 16 osoba osuđeno na ukupno 72 godine i devet meseci zatvora.

Uhapšen za pokušaj ubistva na Telepu

Policija je uhapsila V.T. (19) iz Novog Sada zbog sumnje da je juče nožem pokušao da ubije Aleksandra A. (35) ispred njegove kuće u Vršačkoj 6 na Telepu.

Dinar sutra jači za 0,5 odsto

Dinar će sutra ojačati za 0,5 odsto vrednosti prema evru, tako da će zvanični srednji kurs biti 111,9875 dinara za jedan evro.

Tijanić: Neću se povući

Neću da se povučem sa mesta direktora Javnog servisa do kraja mandata, dok me štiti zakon i rezultati najgledanije srpske televizije, saopštio je danas generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić.

Štampa preuzima Futuru plus

Kompanija Štampa sistem, koja posluje u okviru Centroproizvoda, saopštila je danas da je dobila dozvolu Komisije za zaštitu konkurencije da preuzme preduzeće Futura plus.

Miladin Kovačević na slobodi

Miladin Kovačević je pušten iz zatvora u Somboru i našao se na slobodi nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

Pusić: Smiriti napetosti i nastaviti saradnju

Ministarka spoljhih poslova Hrvatske Vesna Pusić založila se za nastavak saradnje sa Srbijom i smirivanje napetosti posle oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Kažu da rastu plate u Srbiji

Prosečna neto zarada u Srbiji u oktobru iznosila je 41.558 dinara, što je nominalno za 3,2 odsto više nego u prethodnom mesecu, a realno za 0,4 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Nikolić: Srbija spremna da bude deo EU

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija uredjena država koja je spremna da bude u Evropskoj uniji i ocenio da bi bio red da počnu pregovori sa EU.

Švajcarci bez poverenja u EU

Svega 11,5 odsto Švajcaraca podržalo bi članstvo svoje zemlje u EU, a još pre 12 godina je trećina stanovništva podržala pristupanje Uniji.