Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Gradonačelnik štrajkuje glađu

Gradonačelnik francuskog grada Sevrana Stefan Gatinjon već peti dan štrajkuje glađu pokušavajući da izdejstvuje veću pomoć države toj opštini.

Vučić: Ne trgujemo sa Miškovićem

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ni vlasnik Delte Miroslav Mišković, ni bilo ko drugi, neće moći da trguje sa bilo kim od državnih organa, niti će to bilo ko da prihvati.

Dinar sutra jači za 30 para

Dinar će sutra nastaviti trodnevni uspon vrednosti prema evru i to za 0,3 odsto ili 30 para, tako da će zvanični srednji kurs biti 111,8479 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Udario policajca posle kafanske tuče

Novosađanin D.P. (26) uhapšen je zbog sumnje da je udario policajca i protiv njega će biti podneta krivična prijava za napad na službeno lice, navodi se u saopštenju policije.

Hapšenja navijača u Novom Sadu

Novosadska policija uhapsila je meštanina Petrovaradina G.D. zbog sumnje da je za vreme utakmice odigrane ovog vikenda, pokušao da uđe na teren, a potom i udario pesnicom u glavu jednog klupskog funkcionera.

Nikolić i Ader zajedno odaju počast žrtvama u Vojvodini

Predsednici Srbije i Mađarske, Tomislav Nikolić i Janoš Ader, saglasili su se danas da je došlo vreme za prevazilaženje otvorenih pitanja u odnosima dveju zemalja, kao i za produbljivanje saradnje u oblasti ekonomije, kulture i evrointegracija.

Izabran Savet guvernera NBS

Skupština Srbije izabrala je danas Savet guvernera Narodne banke Srbije (NBS) i direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, čime je zaokružen izbor svih funkcionera centralne banke.

Na granicama zajedno protiv krijumčarenja

Carinske i policijske službe Srbije, Hrvatske i BiH započele su danas zajedničku akciju borbe protiv svih vidova krijumčarenja na graničnim prelazima Batrovci i Sremska Rača, kao i na Dunavu.

Troje stradalo u poplavama u Italiji

Troje ljudi poginulo je danas kada je njihov automobil pao sa jednog mosta koji se srušio u regionu Toskane, koja je već drugi dan pogođena velikim poplavama, saopštile su vlasti.

Osmoro stradalo u požaru u Indiji

Osam osoba, medju kojima šest članova iste porodice, poginulo je u požaru u kući u Indiji u kojoj su ilegalno pravili petarde povodom hinduskog praznika.

Teže do zvanja nastavnika

Iz Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje najavljuju da bi uskoro mogli biti formulisani minimalni uslovi za izbor u nastavnička zvanja.

Napadnut vozač GSP u Beogradu

Desetak vandala juče popodne napalo je vozača GSP "Beograd" koji je vozio autobus na liniji 77 i razbilo sva stakla na vratima autobusa, saopštio je Sindikat GSP.