Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Izrael ispalio rakete na Siriju

Izraelska vojska ispalila je rakete upozorenja na Siriju nakon što je na izraelsko tlo pala sirijska bomba, saopštila je izraelska vojska.

Tači: Nema podele Kosova

Kosovski premijer Hašim Tači smatra da Srbija insistiranjem na podeli Kosova rizikuje svoju evropsku budućnost i igra se vatrom.

Jeremićevim precima posthumna priznanja Izraela

Memorijalni centar "Jad Vašem" u Jerusalimu odlučio je da dodeli Medalju "Pravednik među narodima"" i Povelju časti Nuriji i Devleti Pozderac, pradedi i prababi Vuka Jeremića, predsedavajućeg Generalne skupštine UN, saopštila je ambasada Izraela.

Ostavka direktora BBC-a Džordža Entvisla

Generalni direktor britanske mreže BBC Džordž Entvisl podneo je ostavku zato što je u emisiji "Njuznajt" od 2. novembra, o seksualnom zlostavljanju dece u jednom domu u Velsu sedamdesetih godina, pogrešno umešan jedan britanski političar.

Pajtić: Država mora da zna da Vojvodina postoji

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da Srbija mora poštovati činjenicu da Vojvodina postoji i upozorio da ekstremni zahtevi za ukidanje pokrajine mogu proizvesti i druge ekstremne zahteve, za njenom nezavisnošću.

Pijan ukrao automobil Doma zdravlja

Željko H. (36) iz Srpskog Krstura je, mrtav pijan, s parkinga Doma zdravlja ukrao "zastavu 101" sa jasnim oznakama Crvenog krsta, samo dan nakon velikog zbora meštana, koji su se policiji žalili da je njihova imovina skoro svakodnevno na meti provalnika i razbojnika.

Smene u MUP-u zbog prisluškivanja

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da će sledeće nedelje biti raspisan konkurs za direktora policije, a da će pri smenjivanju u MUP-u biti uzet u obzir i "slučaj prisluškivanja".

Drma se fotelja Đilasu?

Većina odbornika u Skupštini grada Beograda koja podržava gradonačelnika Dragana Đilasa, po svemu sudeći, nije više tako čvrsta kao što su donedavno tvrdili čelnici PUPS-a i SPS-a.

Francuska: Gradonačelnik štrajkuje glađu

Gradonačelnik gradića Sevrana u blizini Pariza Stefan Gatinjon stupio je juče u štrajk glađu ispred zgrade francuskog parlamenta, da bi izrazio protest zbog odbijanja vlade da finansijski pomogne budžet grada na čijem je čelu.