Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Strujom "lečio" građane

Policija je u Jagodini uhapsila Slobodana Rajčića (58) iz Zemuna zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva.

Učenik šestog razreda na heroinu

Nakon što je otkriveno da se učenik šestog razreda drogira, u Osnovnoj školi ‘Milutin i Draginja Todorović’ u Kragujevcu počeo je program za prevenciju bolesti zavisnosti.

Rusija: Usvojen zakon o veleizdaji

U Rusiji je stupio na snagu kontroverzni zakon o veleizdaji za koji se kaže da bi mogao da se iskoristi za suzbijanje aktivnosti disidenata.

Grupe Albanaca na strani pobunjenika u Siriji

Naman Demoli iz Prištine koji je prošle nedjelje poginuo u borbama protiv snaga predsednika Sirije Bašara Al Asada nije jedini Albanac koji učestvuje u borbama u Siriji na strani pobunjenika, piše dnevnik Koha ditore.

Slovenija i Srbija podnose zajedničku žalbu

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da su se vlade Srbije i Slovenije dogovorile da dve države pripreme zajednički nastup po pitanju presude Evropskog suda u Strazburu, koja se odnosi na staru deviznu štednju.

Prekinut železnički saobraćaj sa Crnom Gorom

Železnica Srbije saopštila je danas da je međunarodni putnički i teretni saobraćaj sa Crnom Gorom u prekidu od utorka u 17:30 sati, zbog sudara lokalnog putničkog voza i železničke drezine u tunelu između Mojkovca i Bijelog Polja.

Ukinuta presuda srpskim konzulima

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Prvog osnovnog suda, kojom su bivši konzuli Srbije u Njujorku Igor Milošević i Slobodan Nenadović osuđeni na 18 meseci zatvora, odnosno godinu dana uslovne kazne, zbog pomaganja Miladinu Kovačeviću da napusti SAD, i vratio predmet na ponovno suđenje.

Stižu vakcine protiv gripa

Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak počeo je danas distribuciju vakcina protiv sezonskog gripa, a do sredine iduće nedelje vakcine će biti isporučene svim zdravstvenim centrima širom Srbije.

Poplave u Rimu

Severna predgrađa Rima danas je pogodila poplava, nakon što se usled obilne kiše izlila reka Tibar, a u međuvremenu se procenjuje šteta koju su poplave nanele Toskani, Umbriji i Veneciji.

Štrajkovi "tresu" Evropu

Radnici širom Evropske unije danas su stupili u štrajk i organizovaće seriju protesta zbog mera štednje njihovih vlada i rastuće nezaposlenosti, a u Španiji je već tokom jutra najmanje 12 ljudi povređeno, a 28 uhapšeno.

Predata peticija za puštanje učenika iz pritvora

Peticija sa više od 5.000 potpisa žitelja Kaća, kojom se traži da petnaestogodišnji K. V. iz tog mesta, osumnjičen za pokušaj ubistva dvojice starijih mladića koji su ga maltretirali, odmah bude pušten na slobodu, u utorak je predata Višem sudu u Novom Sadu.

"Plavuše sa RTS-a" vs "brkati poslanik"

Novinarke i urednice Radio-televizije Srbije reagovale su na, kako su navele, "uvrede i prostakluke" koje je poslanik i dramski pisac Siniša Kovačević izgovorio u više navrata u Skupštini Srbije nazivajući ih "plavušama sa RTS-a" i najavile pokretanje sudskog postupka protiv njega.

Lenđer morao da plati kartu za bazen

Reprezentativac Srbije u plivanju Ivan Lenđer morao je da plati kartu kako bi održao trening na bazenu u Zrenjaninu, jer nije obavešten da mu je termin za trening promenjen.

Ministar kritikovao ambasadore

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić uputio je pismo svim ambasadama i konzulatima Srbije, u kojem ih je kritikovao zbog "nerada, pada motivacije, otaljavanja posla", čak i nedovoljnog promovisanja nove vlasti u Beogradu, prenosi list Danas, pozivajući se na diplomatske izvore.

Prevrnuo se šleper kod Koviljske petlje

Vozač šlepera koji se u utorak popodne prevrnuo na auto-putu u blizini Koviljske petlje nije teže povređen, izjavila je portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Štrajk upozorenja na RTS-u

Sindikat zaposlenih Radio-televizije Srbije (RTS) "Nezavisnost" najavio je da će danas održati štrajk upozorenja.