Biskup optužen za zlostavljanje dečaka

Britanska policija uhapsila bivšeg biskupa Anglikanske crkve i penzionisanog sveštenika u odvojenim akcijama u istrazi o seksualnom zlostavljanju dečaka.
Britanska policija uhapsila bivšeg biskupa Anglikanske crkve i penzionisanog sveštenika u odvojenim akcijama u istrazi o seksualnom zlostavljanju dečaka.

Ovo je najnoviji u nizu skandala o zlostavljanju dece koji potresaju Veliku Britaniju poslednjih nedelja.

Piter Bol (80), nekadašnji biskup u Levesu i Gločesteru, uhapšen je pod sumnjom za seksualno zlostavljanje osam dečaka, starosti od 12 do njihovih ranih 20-tih godina, od kraja 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog veka, prenosi Rojters.

Bol je uhapšen u svojoj kući u Somersetu na jugozapadu Engleske, pošto je Anglikanska crkva prosledila informaciju iz internog izveštaja detektivima engleske policije koji istražuju seksualne prestupe iz prošlosti.

I penzionisani sveštenik Anglikanske crkve (67) uhapšen je u Saksu, na jugu Engleske, pod sumnjom za zlostavljanje dvojice tinejdžera 1981. i 1983. godini, saopštila je policija.

Glavni inspektor policije u Saksu Karvin Hudžes rekao je da je "veoma kompleksna istraga i da se optužbe za krivična dela iz prošlosti tretiraju isto tako ozbiljno kao bilo koja skorija krivična dela".

  • 13.11.2012 21:24
    @animalac
    narocito pahomej
  • 13.11.2012 16:57
    Moguce je da su Prvoslavni popovi jos i najbolji od svih drugih
  • 13.11.2012 16:27
    To više i nije vest, vest će biti kada padnu sve religije koje truju i zaglupljuju narod, a "u ime boga" su počinile najveća zverstva u istoriji ljudskog roda.
    Da li je i silovanje dece činjeno "uz božji blagoslov" i "u ime boga".
    Jadna sva ta deca koja su to morala da trpe i uz pretnju -da ćute. Dobro je što se o tome sve više javno govori i piše, te će ohrabriti eventualne buduće žrtve da progovore čim(ako) im se desi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet