Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Gubitak 16 javnih preduzeća 28 milijardi

Prošlogodišnji gubitak 16 javnih preduzeća u Srbiji koja su od opšteg interesa u infrastrukturi iznosio je 28 milijardi dinara, što je skoro duplo više nego u 2009, godini, objavile su danas "Večernje novosti".

Đelić: Vojvodini vlasništvo nad delom puteva

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je da su republička i pokrajinska vlada došle do obostranog rešenja i dogovorile amandmane kojima se reguliše svojina Vojvodine kada je reč o putevima.

Libija: Ubijeno 11 pobunjenika

Borci lojalni novoj libijskoj vlasti saopštili su da su pretrpeli teške gubitke - najmanje 11 ubijenih i 34 ranjenih bilo je u sukobima u Sirtu sa snagama lojalnim bivšem libijskom lideru Moameru Gadafiju.

Amerikanci napuštaju Siriju

Sjedinjene Američke Države pozvale su svoje državljane da odmah napuste Siriju, ističući da negativan stav prema strancima u toj zemlji postaje sve izraženiji.

Nađeni ostaci žene nestale pre 30 godina

Holandske vlasti uspele su da pomoću analize DNK ustanove identitet ljudskih ostataka pronađenih krajem juna u automobilu izvađenom iz kanala Gent-Ostende, saopštilo je danas tužilaštvo Genta.

Četvorica Srba uhapšena za ratni zločin u Duljcima

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Jovicu (58) i Zorana Tadića (41), Milorada (55) i Zorana Bergu (48), osumnjičene za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području mesta Duljci, opština Bihać.

Ambasador Rusije vikao na učesnike foruma

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin napustio je danas Beogradski bezbednosni forum, pošto je intervenisao iz publike zbog pominjanja njegove zemlje tokom panela o globalnim bezbednosnim izazovima.

Na sahrani poginula 31 osoba

U napadu bombaša samoubice na sahrani u jednom pakistanskom selu ubijena je 31 osoba, a 75 ljudi je ranjeno, dva dana pošto su talibani ubili četvoro dece u susednom selu.

Španija ponovo uvodi porez na luksuz

Španija će u petak uvesti novi porez na bogatstvo kao privremenu meru u borbi protiv dužničke krize, izjavila je danas španska ministarka finansija Elena Salgado.

Srbija će pružiti miran otpor

Srbija nastoji da spreči Prištinu da u petak preuzme administrativne prelaze Brnjak i Jarinje na severu Kosova, a ako se to desi odgovoriće diplomatsko-pravnim i političkim sredstvima, izjavio je šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Malinari ne odustaju od protesta

Malinari iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga ne odustaju od protesta započetih prošle subote zbog nezadovoljstva otkupnom cenom ovog voća, zaključeno je na Skupštini proizvođača maline i drugog jagodičastog voća održanoj kasno popodne u Požegi.

Snage prelazne vlade ušle u Sirt

Oružane snage libijskog Prelaznog nacionalnog saveta saopštile su da su njihove trupe ušle u Sirt, jedno od poslednja dva uporišta pro-Gadafijevih snaga i rodno mesto bivšeg libijskog vođe.

Savet bezbednosti o Kosovu u ponoć

Sednica Saveta bezbednosti UN o zaoštravanju situacije na Kosovu zakazana na zahtev Srbije i Rusije počinje u četvrtak uveče u 18 časova po lokalnom vremenu, u ponoć po srednje-evropskom vremenu.

Dinar sutra jači za tri pare

Dinar će sutra biti jači za tri pare i zvanični srednji kurs će biti 100,7651 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.