Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Van Rompej: Srbija je uradila mnogo

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej je čestitao Vladi i Skupštini Srbije na posvećenosti evrointegracijama i naporima da sprovedu reforme.

Niko neće da kupi JAT

Mesec dana po objavljenom tenderu, nema zainteresovanih za partnerstvo u srpskoj avio-kompaniji. Nadležni za sada nemaju rezervni plan za reorganizaciju

Teroristi prete Njujorku za godišnjicu 11. septembra

Zvaničnici SAD saopštili su da su dobili "kredibilnu ali još nepotrvređenu" terorističku pretnju koja se odnosi na Njujork ili Vašington - uoči desete godišnjice terorističkih napada u tim američkim gradovima.

Izbori 22. aprila?

Najverovatniji datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji je 22. april 2012, nedelju dana posle Uskrsa, saznaje "Danas".

Poluge od zlata kriminalaca

Vlada Srbije počeće da lije poluge od zlata koje je oduzeto kriminalcima, piše "Blic". Preciznu odluku kolike će poluge biti, kako će se prodavati, ali i za šta će se novac od zlata koristiti, doneće uskoro Ministarstvo pravde.

Odgovor za duple funkcije i pre roka

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić izjavio je da će ta agencija svim funkcionerima koji imaju duple funkcije u znatno kraćem roku od zakonskog od 30 dana odgovoriti da li mogu da ih zadrže.

Ubijeni u redu za hranu

Vojnici su ubili šest Somalijaca, a nekoliko ih je ranjeno u redu za hranu, posle dugog čekanja na dobijanje humanitarne pomoći u somalijskoj prestonici Mogadišu.

Požari kod Bora i Zaječara

Između Zaječara i Bora, kod sela Nikoličeva, danas je izbio veliki požar koji je zahvatio površinu od oko 20 hektara.

Hitna sednica zbog javne svojine

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši zakazao je za ponedeljak, 12. septembar, vanrednu sednicu na kojoj će se raspravljati isključivo o Predlogu zakona o javnoj svojini.

Evro sutra 101,28 dinara

Dinar će sutra oslabiti za šest para ili 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 101,2861 dinar za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Vodoprivredna preduzeća Vojvodine u problemu

Poslovno udruženje vodoprivrednih preduzeća Vojvodine je, u otvorenom pismu upućenom najvišim pokrajinskim funkcionerima, zatražilo hitno rešavanje nagomilanih problema u toj oblasti i kritikovalo rad Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine".

Odblokirani putevi na Kosovu

Na severu Kosova odblokirani su svi putevi, pošto je Euleks policija završila operaciju koju je danas imala na području Zubinog potoka i u koloni od pedesetak vozila vratila se u prvacu južnog dela Kosovske Mitrovice.

Medved nije bio zaražen besnilom

Medved koji je u etno selu Tiganjica nedaleko od Zrenjanina usmrtio ženu nije bio zaražen besnilom, rekao je Dušan Lalošević iz Pasterovog zavoda u Novom Sadu.