Vodoprivredna preduzeća Vojvodine u problemu

Poslovno udruženje vodoprivrednih preduzeća Vojvodine je, u otvorenom pismu upućenom najvišim pokrajinskim funkcionerima, zatražilo hitno rešavanje nagomilanih problema u toj oblasti i kritikovalo rad Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine".
Poslovno udruženje vodoprivrednih preduzeća Vojvodine danas je, u otvorenom pismu upućenom najvišim pokrajinskim funkcionerima, zatražilo hitno rešavanje nagomilanih problema u toj oblasti i kritikovalo rad Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine".

U pismu - upućenom predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću, predsedniku Skupštine Vojvodine Šandoru Egerešiju, potpredsedniku pokrajinske vlade Ištvanu Pastoru, pokrajinskom sekretaru za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Danielu Petroviću, direktoru JVP "Vode Vojvodine" Atili Salvaiju i drugim funkcionerima - navedeni su zaključci sa sednice Skupštine Udruženja vodoprivrednih preduzeća Vojvodine, održanoj pre dva dana u Novom Sadu.

U dokumentu se navodi da su područna vodoprivredna preduzeća na teritoriji pokrajine dovedena u veoma tešku situaciju, zbog čega je njihova funkcija svedena na minimum, a preti i potpuno gašenje, što bi izazvalo nesagledive posledice po čitavo društvo. Poručenih poslova je sve manje, a i ono što je već urađeno ne plaća se na vreme, zbog čega je veliki broj zaposlenih u tim preduzećima bio primoran da ode.

"U JVP "Vode Vojvodine", pak, nemaju takvih problema, redovno se isplaćuju za naše prilike velike plate, a broj zaposlenih je u poslednjih nekoliko godina više nego udvostručen. Pitamo se odakle su sredstva za finansiranje jednog takvog megalomanskog javnog preduzeća", ističe se u pismu.

Članovi Udruženja vodoprivrednih društvenih preduzeća mole odgovorne ljude u vojvođanskoj administraciji da pod hitno reši nagomilane probleme radi daljeg funkcionisanja vodoprivrednog sistema, kako sistema za odbranu od poplava, tako i kanala za odvodnjavanje i navodnjavanje.
  • anomius

    11.09.2011 08:25
    Vodoprivreda
    Dokle god ima politicara arhitekta srtucnjaka za horti kulturu kojekakvih referenata, a sam tehnicki direktor kaze da poneke ljude koje primaju velike plate vidi samo kad dodju po platne liste.Ne zaradjuju se plate u javnom preduzecu nego u drustvenim vodoprivrednim preduzecima koji moraju prikazati svoj rad nadzornom organu JVP. Kome JVP prikazuje svoje ucinke rada i sta rade kad su im objekti koji su osnova vodoprivrede to jest crpne stanice u raspadanju.Vodoprivreda je nekad bila primer domacinskog ponasanja a sad je krava muzara za lica koja nemaju ni strucno znanje , odgovornost ,nego bahatost i neprikosnoveno pravo koje su uz politicare uzeli sami sebi zato i hilade hektara bude poplavljeno a da za to niko ne odgovara.
  • berolina

    09.09.2011 16:54
    sta je u Kisacu?
    dal'su ta gospoda zaduzene slucajno za odrzavanje kanaske mreze Banata, Backe i Srema?
    pa kad su tako vredni i imaju dobre plata je su li i kanali ocisceni?
    imal' ko problema sa podzemnim il'nedaj boze, sa povrsinskim vodama?
    imali VLAZNIH KUCA u Vojvodini?
    paori placaju "vodoplav" po svakom katastarskom jutru decenijama, kad ono novac od POREZA se trosi SAMO NA PLATE razmazenih protuva, zaposlenih u "drzavnoj" firmi...

    znaci, nema skoro ulaganja u takvu lopovsku drzavu...nix investicije!
    ovo bas dobro SMRDI!
  • Winetu

    09.09.2011 12:34
    Znam....
    ....sigurno da su u tri firme (dve u Somboru i jedna u Vrbasu), do pre dva meseca, tehničari imali veće plate nego inženjeri u Vodama Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.