Skupština o železnici Vojvodine

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće rad razmatranjem amandmana koji su podneti na predloženi zakon o železnicama.

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće rad razmatranjem amandmana koji su podneti na predloženi zakon o železnicama.

Amandmane na taj zakonski predlog najavili su SVM i LSV, kojima traže da se tim zakonom Vojvodini obezbede prava nad delom železnice na teritoriji pokrajine.

SVM je podršku tom zakonskom predlogu uslovila usvajanjem amandmana kojima je zatražila da deo železničkog sistema na teritoriji Vojvodine, osim Koridora 10, ostane pokrajini, i da bude osnovano privredno društvo koje će upravljati tom železnicom.

LSV traži da se predloženim zakonom priznaju osnivačka, upravljačka i vlasnička prava Vojvodini nad delom železnice na njenoj teritoriji koji je finansiran sredstvima pokrajine.

Predlog zakona o železnicama, pored ostalog, predviđa veća ovlašćenja Direkciji za železnice, koja će ubuduće moći da donosi podzakonske propise koji su neophodni za bezbedno i nesmetano obavljanje železničkog saobraćaja.

Taj zakonski predlog je jedna od tri tačke dnevnog reda jedanaeste vanredne sednice parlamenta, koju su poslanici započeli 6. septembra.

Na dnevnom redu su i zakonski predlozi o patentima i o izmenama i dopunama Zakona o autorskim i srodnim pravima.

  • Zoltan

    09.09.2011 15:06
    Mislim da je regionalna ODGOVORNOST mnogo učinkovitija od centralne NEODGOVORNOSTI. To je sve.
  • 09.09.2011 13:31
    @Peta2
    Niko se ne smeje Vojvođanima, već separatistima koji bi sve vojvođansko da prigrabe za sebe
  • sosa

    09.09.2011 13:28
    Evo, baš sam prebacila na RTS2 da malko šmeknem skupštinu...Pa u sali nema ni 10 poslanika? Šta je bilo, kolektivno im se pripišalo,a?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.