Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pančevo dobija Filmski grad

Firma "Firefly productions" iz Beograda dostavila je pismo o namerama Gradu Pančevu u kome se navode detalji planirane izgradnje filmskog grada na prostoru nedaleko od starog buvljaka na Bavaništanskom putu.

Zabranjen rad dve škole u Srbiji

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, ministar prosvete Mladen Šarčević zabranio je rad Srednjoj školi "Tutin" u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

Gugl pristao da plati 500 miliona evra Francuskoj

Kompanija Gugl pristala je da plati 500 miliona evra kazne u Francuskoj kako bi stavila tačku na istragu za poresku utaju koja je pokrenuta pre četiri godine, saopšteno je iz Kancelarije francuskog tužilaštva za finansijske prevare.

Izdavali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu

Policija je uhapsila više osoba zbog sumnje da su počinile koruptivna krivična dela u vezi sa uverenjima o položenom vozačkom ispitu za upravljanje vozilima B i C kategorije, a osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg suda u Kraljevu, saopštio je MUP.

U Francuskoj i Nemačkoj najviše stope femicida u EU

Francuska vlada pokrenula je seriju diskusija o porodičnom nasilju u zemlji, nakon što je od početka godine već sto žena ubijeno od strane supružnika ili biviših supružnika, piše Ouest-France, partner portala EURACTIV.