Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poljska plaća građanima odštetu zbog smoga

Poljski sud je naredio da država mora da plaća odštetu Poljacima zbog toga što ne vodi dovoljno odlučnu i efikasnu borbu protiv zagađenja životne sredine i time krši prava Poljaka na slobodu kretanja i udisanje svežeg vazduha.

Stigle zbirke za malu maturu

Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu đaka za malu maturu mogu da se nabave u knjižarama, a mogu se poručiti i pouzećem.

Crveni meteo-alarm zbog snega

Danas se očekuju nove snežne padavine, koje će u pojedinim delovima zemlje, posebno na području zapadne, jugozapadne i južne Srbije, dovesti do povećanja snežnog pokrivača i za 40 centimetara.

Evakuisani meštani sela Jasenovik

Selo Jasenovik pored Niša potpuno je evakuisano zbog moguće incidentne situacije prilikom vraćanja vagona-cisterni sa amonijakom na kolosek.

Na prodaju deo "Navipa"

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju dela imovine fabrike za proizvodnju pića "Navip" iz Zemuna.

Sat apokalipse otkucava, a mi smo kao putnici na Titaniku

Sat apokalipse koji simbolizuje neminovnost globalne kataklizme, ostaje na dva minuta do ponoći uglavnom zbog upotrebe informacija kao oružja za slabljenje demokratije u svetu, saopštili su američki naučnici koji svake godine prilagođavaju kazaljke u skladu sa dešavanjima u svetu.

Sud odbacio tužbu ministarstva protiv poverenika

Upravni sud odbacio je tužbu Ministarstva spoljnih poslova podnetu protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kojim je poverenik naložio ministarstvu da novinaru N1 dostavi kopiju izveštaja radne grupe ministarstva sačinjenog povodom pogibije službenika ambasade Srbije u Libiji 2016. godine.