Info
05.05.2015.
18:23
Za decu u vrtiću najvažniji su vršnjaci, na drugom mestu je igra, a na trećem važnost učešća dece u životu i aktivnostima vrtića, neki su od rezultata istraživanja Dragane Pavlović Breneselović, profesorke Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
  • Milica Jankovic

    15.09.2021 12:59
    Kako deca u Srbiji dozivljavaj
    Vaspitac je bitna figura u zivotu deteta. On ukljucuje,odrzava balans i uvazava dete kao celovito bice
  • LOL

    06.05.2015 06:33
    wtf
    Mogli bi malo anonimno da ispitaju i roditelje o radu vaspitača i da nešto urade povodom toga a ne samo da se rade nepotrebne ankete koje ničemu ne služe. Ima zaista divnih i požrtvovanih ljudi ali ima i onih koji bi trebali da idu na obuku ili menjaju struku jer nisu svi za taj posao. Vaspitači provode veći deo dana sa našom decom godinama i ako imate nesreću da upadnete kod nekog kome je to samo posao a ne ambicija takvo "vaspitanje"imaće trajne posledice kod deteta.Moje dete recimo ima dve vaspitačice koje međusobno ne sarađuju i ne trpe se.Jedina zajednička stavka im je da vole samo tihu i neaktivnu decu kojih ima oko deset, u grupi imaju i desetoro blago aktivne dece koje prolaze ok i imaju petnaestoro koji su aktivni, glasni, nekalupirani i sa njima imaju velike probleme.Deca se konstantno šalju kod psihologa, psihijatra, kažnjavaju se od nedelju dana do mesec dana izuzećem iz igre. Rešavanje nesuglasica nije dozvoljeno među decom i zahteva se cinkarenje drugara.Oni koji ne žele da budu tužibabe bivaju kažnjavani navedenim kaznama. Ima dece koja to savršeno znaju da koriste tipa udari drugara pa ako ga prvi cinkari drugar će bez razloga stojati u ćošku.Aktivnosti tipa poseta muzeju ili pozorištu ili bilo kakvi izleti u grad se dešavaju samo jednom godišnje što u istoj ustanovi ali u drugim sobama nije slučaj.Višednevna ekskurzija je izostala pošto je vaspitačica izjavila da takav stres ne želi da doživljava.Za jednodnevnu ekskurziju na koju ih ove godine vode prvi put tražili su da dođu i roditelji "problematične dece"i sami ih čuvaju? Mislim da bi vaspitiči trebali da idu na ozbiljne kontrole kod psihologa koji bi na nekom tromesečnom nivou davao dozvolu za rad jer ovo što mi gledamo u vrtiću definitivno nije zdrav i normalan način rada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna