Info
05.02.2011.
20:07
Prosvetni radnici rade daleko manje od zaposlenih u drugim sektorima, a plaćeni su više od brojnih drugih zanimanja, smatraju u Uniji poslodavaca Srbije.
  • Marija@

    10.02.2011 14:04
    Cak i UK
    Za vasu informaciju, u 40% skola u UK se Darvinova teorija predaje samo kao jedna od alternativa. Tako da tebe: "Ne vredi ni komentarisati, koliko si nebulozna, primitivna i bahata."
  • Branislav

    07.02.2011 21:13
    odgovor za xaxa
    Još jedno promišljanje nekog ko nije ni prišao učionici, sa dnevnikom u ruci. Na času je situacija jedan koji daje znanje prema 30 koji ga primaju. Teorija kaže da koliko god predavanje bilo dobro, svakog momenta od tih 30, njih svega 2 do 3 sluša. Kod privatnih časova odnos je jedan prema jedan. Zbog toga je taj način učenja mnogo uspešniji.Dakle, svaka manja brojnost učenika povećava verovatnoću slušanja i učenja tokom časa. Naše Ministarstvo planira da ovu brojku učenika u odeljenju podigne i na 34. Neće vas spasiti ni dupli privatni časovi.
  • h1n1

    07.02.2011 15:28
    xaxa
    oni uzimaju od nas po 500din za 45min da bi dodtno naučili našu decu ono što su ih trebali da nauče u školi ali ni su stigli od silnih ekskurzija raspusta i štrajkova. Sve koji nisu radili bar 30min treba poslati na biro pa neka prodaju cigarete.
  • Branislav

    07.02.2011 14:33
    Gnjide
    Neverovatno! Vlasnici su fabrika (poslodavci), sebi i svijoj familiji kupuju skupocene stvari, a hvale se da radnicima daju svega 20000 dinara i terorišu ih da rade i po 60 sati nedeljno. Bedne gnjide u ljudskom obliku. Sada im smeta što za prosvetu moraju da daju "mnogo" više. Pa zato prosveta i štrajkuje jer neće da bude jeftina radna snaga. Za prvi socijalizam je trebalo hiljdu godina, ovaj drugi će stići mnogo brže. Pootimaće vam tako stečenu imevinu. Kako ću da uživam!
  • semtex

    06.02.2011 20:46
    plata na sat u svim javnim ustanovama
    uvedite placanje po radnom satu i nema problema...
  • MarijaS

    06.02.2011 18:35
    Najkraće rečeno, za ovu izjavu trebalo bi neko iz sindikata prosvete da tuži UPS, jer to već prevazilazi sve mere i norme korektnog ponašanja. Meni se ta izjava učinila na nivou pokušaja bivše ministarke prosvete da izbaci Darvina iz škole. Ne vredi je ni komentarisati, koliko je nebulozna, primitivna i bahata.
  • Vaskez NS

    06.02.2011 13:04
    @Zoran 021
    Zorane, rade i 60h nedeljno. Bonusima su extra plaćeni samo menadžeri čiji je posao između ostalog da zaposlene (sirotinju raju) drže u stalnom strahu od otkaza, koristeći razne metode drillinga (za koji idu na specijalne obuke).
    Kako bi bolje shvatio, zamisli kakva je to situacija kada niko ne sme da krene kući na kraju radnog vremena u strahu da ne bude "prvi" koji je "napustio" radno mesto.
  • Svetlana

    06.02.2011 12:39
    Odgovor Dragani
    Medicinski radnici imaju samo godisnji odmor i slobodne dane za dezurstva koje moraju da koriste u toku iste nedelje,a ulaz i izlaz sa radnog mesta im se kontrolise elektronskom karticom. Apropo poklona: pamtim kada je uciteljica trazila od dece da joj za 8. mart ne kupuju pojedinacne poklone, zelela je da kupi cipele!!!
  • ns bosko

    06.02.2011 10:56
    nerealno
    radim kpd privatnika nemam ni 20hiljada platu i kasni po 5meseci!neplaca mi ni topli obrok ni putne troskove ko zna da li sam prijavljen,nepostoje za mene praznici.radim po 10h dnevno.imam visu tehmicku,i sijaset kurseva sam zavrsio.tako da rado bi zamenio nekog prosvetara koji ima sve i buni se jos!a ima i gorih od mene.budimo realni.
  • Zoran021

    06.02.2011 10:48
    radni učinak
    Kako neko može da radi 60 časova nedeljno i toš u bankarstvu?To znači da rade po 10 sati što je protiv zakona o radu ili su možda dodatno plaćeni raznim bonusima koji iznose kao dve prosvetarske plate?A ti poslodavci jedva da imaju osnovnu školu i ko zna kako su stekli pare i kako kod njih zaposleni bivaju plaćeni.Mnogi ne dobijaju ni platu po nekoliko meseci,a ne plaćju im ni socijalno ni penzione doprinose!
  • Dekac

    06.02.2011 10:25
    Kako se uvek nađu neke budale da izvode neke proračune o nekim stvarima o kojima ništa (ili nežele) ne znaju! Pa, ti prosvetari (po novom, moraju i da vaspitavaju decu - što je dužnost roditelja), imaju plate kao većina fizičkih radnika u javnim preduzećima, a svi su fakultete završili. Radno vreme, pa oni za 3 školska časa na dan urade više (efektivno), nego većina državne administracije! Samo još da budu složni, i da zajedno sa milicijom i zdravstvom izdrže, jer su u ovoj državi obezvređeni i nipodištavani za razliku od tajkunčića i dodvoraša, ulizica i sličnih...
  • Vaskez NS

    06.02.2011 09:00
    Kakav temprian partijski pamflet, strašno !! Unija poslodavaca Srbije je produžena ruka vlasti što se vidi iz ovog tobož "dušebrižničkog" saopštenja kojim se UPS poziva na "propadanje privrede" kao moguću posledicu štrajka prosvetara.
    1. Prosvetni radnici u 95% slučajeva nisu interesno vezani za UPS pa čudi UPS-ovo saopštenje za sferu koja nije iz njihovog interesnog domena
    2. UPS bez problema daje podatke iz svoje "računice" o tome kako drugi zasposleni rade po 60 sati nedeljno (!) sa ciljem da prosvetne radnike predstavi kao "neradnike". Zakon o radu kaže da je radna nedelja 40 časova (što je UPS zaoravio da naglasi !) čime UPS ovom svojom "računicom" praktično podržava kršenje Zakona
  • prosvetar

    06.02.2011 08:41
    poslodavci
    kako očekivati da neko ko nema ni osnovnu školu pošteno završenu ceni rad u prosveti... Mi na poslu ne provodimo više vremena jer nemamo uslove za tako nešto... svako od nas bi voleo da ne mora da radi kod kuće... postoje oni koji u prosveti zabušavaju, ali takvih ima svugde, velika većina svoj posao obavlja pošteno.. Što se tiče loših rezultata, nisu krivi prosvetari, nego oni koji se bave strategijom obrazovanja, koja, po mom mišljenju ne postoji...

    u svakom slučaju, naš gnev bi trebalo da bude usmeren na istu stranu...
  • Dragana

    06.02.2011 07:24
    Kakav zaključak
    Zaboravili ste spomenuti kako i medicinske sestre i lekari nose posle posla kući pune kese kafe, čokolade, parfema...Mnogi se hvale kako kafu i čokoladu nikada ne kupuju...A sudije koje imaju platu od 75000-80000 da ne spominjemo. A da vidimo njihov učinak. Koliko im treba vremena da reše jedan spor. A da li su dobro presudili...Naravno, novine uvek pišu ono što im se kaže.
  • RESENJE

    05.02.2011 23:16
    PLATNI RAZREDI!

    UVEDITE PLATNE RAZREDE I NECE BITI VISE OVAKVIH NEPOSTENIH IZJAVA!

    RAZLOG SVIH MALIH PLATA JE STO ZEMLJOM VLADA OVA VLAST (TAJKUNA)...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna