Info
25.08.2012.
11:30
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je da je nedopustivo da u nekim preduzećima i trudnice dobijaju otkaze, zbog čega je zadužio nadležna ministarstva da pronađu rešenja kako bi se ta praksa prekinula.
  • semtex

    26.08.2012 19:29
    loha dacho
    Ne otpustanje dacicu,prekinuti tretirati trudnocu kao bolest.Na trudnicko i porodiljsko slati zene sa punim primanjima,a ne 65% minimalca majke vam ga lopovske!
  • trece dete

    26.08.2012 19:03
    evo ja nisam dobila otkaz kao trudnica posto sam pre nego sto je gazdarica saznala usmeno da sam trudna donela otvoreno bolovanje napisemno...sto mi je potpisala da je primila...al zato cekam otkaz kad prodje porodiljsko
  • 25.08.2012 21:17
    Ovaj dacic, samo prica,ovakvo stanje nije od juce
    ovakvo stanje je bilo i pre, i onda je Dacic bio u vlasti i
    NIKADA nisam cula da je potegao pitanje turdnica i otkaz
    a bome je mogao
    i to kao ministar policije
    da prekontrolise koje se firme pridrzavaju zajonskih propisa
    ali jok
    nego sada opet pocinje
    pricam ti pricu, dok goveda ricu
  • Nađa

    25.08.2012 16:08
    dosta je sa epp porukama
    Da li Dačić ima nameru da nešto konkretno uradi od kada je u vlasti daje samo bombaste izjave da bi mu narod tapšao. Sad je premijer ali i dalje sem populističkih izjava nikako da vidimo i neki konkretni potez ili predlog rešenja problema. Da trudnice dobijaju otkaze to se zna unazad već godinama, a i da mlade žene teško dobijaju posao zato što bi mogle da postanu majke je takođe poznato, istu sudbinu imaju i majksa malom decom, a posebno otežano dolaze do posla samohrane majke a ako ga imaju onda su izložene večitim ucenama jer im je posao važan. Dačić bombasto iznosi problem i šta dalje e o tome ni reči možda osnuje neku komisiju da otome razglaba godinama za dobar honorar.
  • Jeremić

    25.08.2012 15:03
    Ne u nekim, već u SVIM preduzećima se trudnicama NE PRODUŽAVAJU Ugovori o radu, te se dešava , nažalost, zbog surovosti poslodavaca, da trudnice ostaju bez prihoda kad im je najpotrebnije ! Krivica je isključivo države, zato što nije našla način kojim bi tzv. gazde bile kažnjene! Ima još jedna nepravda koju nije spomenuo, a to je plata na porodiljskom , koja navodno iznosi 100%, ali sto posto plate na koliko je radnica prijavljena,a ne sto posto plate koju inače dobija. To je recimo slučaj u trgovinama. Jednostavno, Zakon o radu dozvoljava poslodavcu da vas šikanira 10 meseci, i onda bez nekog posebnog razloga , da vam ne produži ugovor, tj. da vas ne primi na neodređeno.
  • TT

    25.08.2012 13:04
    populizam
    nepotizam debilizam
  • Boki NS

    25.08.2012 12:39
    Apsulutno je nehumano i divljački! Bez pardona!

    Ali:

    Problem je što privrednici ne mogu da se skrpe ni za one radnike koji nisu trudni a kamoli još da plaćaju godinu dana za radnika koji nije u mogućnosti da radi!

    Najlakše je izaći pred novinare i izlupetati se i da raja tapše! Jeeeeeee....!!!

    Hajde da vidimo, kako to u praksi rešiti!

    Privreda je već preopterećena i pred totalnim kolapsom, pa da im još natikarimo dodatne troškove?! Kazne?!

    Kako ćeš naterati nekoga da plati nešto za šta NEMA para!?!

  • Udruženje samohranih roditelja

    25.08.2012 12:27
    Podrška ukidanju nehumanosti
    Podržavamo sve akcije za podršku porasta nataliteta i brigu o svim majkama i deci.
    Puno je problema i pitanja koja treba rešiti,pogotovo za samohrane roditelje.
  • Milan

    25.08.2012 12:17
    Neozbiljna izjava Dačića
    Ako u našoj zemlji "trudnice dobijaju otkaze" to samo može da znači da državni organi ne rade svoj posao jer po postojećim zakonima to je protivzakonito! Dakle gde je inspekcija rada i gde su sudovi(!) - jer oni samo treba da rade svoj posao i da primene zakone. Sramota je da predsednik vlade jedne zemlje se ponaša kao da ne zna način funkcionisanja države kojom vlada i njene zakone!
  • Vaskez NS

    25.08.2012 11:48
    Eeee, da je to jedini problem radno-pravnog zakonodavstva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna