Info
20.12.2012.
20:49 > 16:49
Generalna skupština UN danas je jednoglasno odobrila rezoluciju o globalnoj zabrani sakaćenja ženskih genitalija, što je praksa koju provode neke kulture iz verovanja da se obrezivanjem devojčica kontroliše ženska seksualnost i povećava plodnost.
  • Mama

    21.12.2012 09:35
    Ne ulepšavajte!
    Apelujem na medije da ne "ulepšavaju", odnosno ne ublažavaju stvar, jer nije adekvatan prevod "obrezivanje" nego "sakaćenje ženskih polnih organa" (female genital mutilation). Akcenat na "sakaćenje". Znam da samo prenosite vest - copy - paste, ali i tako utičete na javno mnjenje. To nije ni slično obrezivanju mušakarca.
  • 21.12.2012 08:45
    LOL
    Majda jer tebi dobro? Ti očigledno niti si čitao niti znaš šta ovde komentarišeš a ako kojim slučajem znaš i podržavaš to mesto ti je u nekoj instituciji a ne za kompom.Ovde se radi o bolesnom običju da se deci pre prvog menstrualnog ciklusa odsecaju spoljne usne i unutrašnje usmine na živo uglavnom parčeom stakla ii parčetom lima pa se sve lepo zašije ogromnom iglom sve do otvora za mokrenje gde se ostavlja milimetarska rupica da b mokraća izašla.Prvo netreba da pričamo o tome koliko je to životinjski i koliko je to bolno, koliko devojčica umire od infekcija izazvanih zahvatom, od infekcija izazvanih zadržavanjem krvi za vreme ciklusa i naravno naj morbidnija stavka je prvi odnos kada muškarac na silu ceba zašivene genitalije prve bračne noći.Da li je ovo tebi i dalje normalno? Da li misliš da bi i jedna devojčica na ovo svojevoljno pristala?
  • Мајда

    21.12.2012 07:34
    Стоп дискриминацији обрезаних. Обрезивање није болест! Препустити избор деци.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna