Info
17.08.2013.
08:09
Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv trojice fudbalera FK "Novi Sad" zbog sumnje da su namestili meč protiv čačanskog Borca.
  • cacak cacanima

    19.08.2013 11:52
    pametnom dosta
    ko je maslaću menadžer?
  • pedja

    18.08.2013 00:34
    Naslednici
    Proverite da li su u srodstvu sa Kraljom Nameštanja Toletom
  • tarmi

    17.08.2013 19:06
    ...
    meni nije jasno zašto je nameštanje utakmica krivično delo. pogotovo, ako su klubovi "privatni". koji je tu javni interes oštećen, šta je tu problem što su novi sad i čačak odigrali bilo kojim rezultatom? šta je šteta? gubitak kladionice? pa, nek ih tuže kladionice, a ne država. evo, javno priznajem da sam juče namestio rezultat utakmice. igrali smo mali komšija i ja, i pustim dete da pobedi. da li neko treba i mene i njega da hapsi zbog toga?
  • korida

    17.08.2013 13:06
    Lopovi
    Dali je moguce da ce da ih hapse,pa to smo saznali odmah posle utakmice da su namestili a ne samu tu vec i naredne 2 utakmice j.... li im mater koja ih je vaspitala tako. Nismo ni isli na utakmice iz protesta zbog namestanja. Djurovicu o..... iz kluba zajedno sa ovim olosima. Dosta vise pomaganja vojvodini a Novom sadu nece ni da se izda dozvola za koriscenje na 50 godina. Lopovcine!!!!
  • Analiticar

    17.08.2013 12:33
    analiza
    Malo koji fudbaler jelen super lige posle ovog ce mirno spavati
  • Нимбус

    17.08.2013 12:32
    Комплекс ниже вредности
    "Analiticar - analiza
    Namestanje rezultata je tradicija domaceg fudbala , i osnovni razlog zasto su stadioni prazni."

    Којешта.
    Прво намештање резултата у фудбалу је забележено 1905. у Енглеској. То је њина традиција, која се после раширила светом.
    "Откривено је да је Манчестер сити, који је тријумфовао у купу, оствареном годину дана раније, хтео пошто-пото да придода и титулу шампиона, покушао је још пре утакмице да обезбеди победу. Прави шок је био у томе што је у лажирању одлучујућег меча против Астон Виле учествовао капитен Били Мередит, који је у то доба, у својој 31. години, био такав идол да га упоређују са звездама какве су касније били Метјус, Бест, Марадона...Велшки репрезентативац је свом колеги, капитену противничког тима, Алеку Лику, дао десет фунти да исход меча буде по договору. Кажњени су и Мередит и његов клуб, а по истеку казне за овакве случајеве Мередит је рекао: - Клубови нису кажњени због кршења прописа. Они су кажњени зато што су откривени."
    Иначе, прва спортска намештања везана су Филипа Македонског, ал давно беше, па нећемо о томе.
    У данашње време Интерпол је повалио организацију кладионичарског намештања светских размера са посебним стециштем у вазда поштеној Немачкој. Из УЕФА дадоше изјаву да је "ово тужан дан за фудбал" и од све туге "фудбалска сабља" би бачена у трње.

    Стадиони су ипак препуни. Ћаролија, болан.

    Писац је хтео да каже да наши дечаци само прате модне трендове, а мода је одавно измишљена. Драматика се састоји у томе што су себе спустили испод дампинг-цене. Да су ишли да беру јагоде, зарадили би исте паре са мањом потрошњом енергије. Једна коза кошта колико су ушићарили. То је и за Бушмане увредљива понуда.
  • Detelinarac

    17.08.2013 12:31
    Miodrag Morača
    Erozija morala i pad "kanarinaca" je počeo dolaskom u klub Miodraga M. i onog "trgovca jabukama", koji je na korneru igrališta napravio privatnu kuću i firmu. Sve se to godinama prenosilo u svlačionicu, jer igrači nemaju šta da jedu, a Morača je, okolo, glumatao "velikog" sportskog radnika.
  • Nepristrasni posmatrač

    17.08.2013 12:27
    Ni ne posmatram
    "Nameštanje" u sportu je neotuđivo pravo svakog pojedinca.

    Kako utvrditi da li je greška slučajna ili namerna? Detektorom laži? Mučenjem?

    Ako neko hoće da navija ili da se kocka to je njegov problem.
    Kad odigram sa mnogo grešaka, prirodno bi bilo da mi uprava smanji platu ili poništi ugovor.

  • Нимбус

    17.08.2013 11:58
    Упропаститељи
    "Detelinarac - Miodrag Morača
    Erozija morala i pad "kanarinaca" je počeo dolaskom u klub Miodraga M. i onog "trgovca jabukama", koji je na korneru igrališta napravio privatnu kuću i firmu. Sve se to godinama prenosilo u svlačionicu, jer igrači nemaju šta da jedu, a Morača je, okolo, glumatao "velikog" sportskog radnika."

    Елем, имали ми талентованог фудалерчића. И сад, са 14 година он би у Нови Сад. "Личка веза", ал ајд`. Сеоски клуб пусти дете без икаквих обавеза. Момак одлично напедовао, али се повреди. "Пукне му колено". Морача га није назвао ни да га пита како му је, некмоли да помогне око лечења и сл. После неког времена, дечко покушао да се реактивира у старом клубу (безуспешно, сувише тешка повреда). Јес, ал Морача не да исписницу! Од матичног клуба, од кога је добио џабе изузетно талентованог играча, тражи обештећење што га је упропастио. Вели Морача, плаћали смо му пут. Нисте, лажеш. Добро нисмо, али плаћали смо тренере...
    Што да уврћемо, има овде каста неких блањаних ликова који живе од деце. Светозар Чича, Миодраг Морача, Маријан Менићанин, Мићо Врањеш... Ако има храбријих родитеља, списак ћемо проширити...
  • канаринац

    17.08.2013 11:46
    Срамота! Пљунули сте сами себи у фацу јадници! А што се тиче клуба, он је у власништву града као и цео тај спортси комплекс Радничког. Град никада није дао ништа клубу који носи име града и то је велика срамота. Некада је цела Југа знала за Канаринце кад су скидали скалпове великанима југословенског фудбала, а сада су испали у трећу лигу, немају пара играчима да плате ни за бурек после утакмице. Срамота је да се искључује вода и струја за смешне дугове, и да 300 клинаца у једној од најбољих школа фудбала тренира у катастрофалном срању, а да власник клуба (град) не мрда прстом...Није у овом граду Војводина једини клуб па да се све њему даје. Ту су наши новосадски и Нови Сад, Пролетер, Славија... Уложимо у наш новосадски фудбал и имаћемо квалитетнији фудбал у граду. Доста су нам близанци из БГ радили о глави!! Јак Нови Сад и јак Пролетер би дали јаку и Војводину. Град оволике величине заслужује фудбалски дерби!
    @Ns-Tuzno je Ајде сад наведи пример када се на утакмици ФКНС десио неки инцидент па да навијаче тог клуба називаш хулиганима и незналицама. Па 90% тих навијача зна већину играча приватно пошто је доста тих навијача некада као клинци тренирала у том клубу. То што има неких асоцијалних међу њима је проблем свих трибина а не само те.
  • Нимбус

    17.08.2013 11:15
    Исправка
    Захваљујем редакцији што је обрисала моју погрешну информацију да је СП у фудбалу добила Абу Даби помоћу Аладинове лампе. Није, него је Катар у питању.
    http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/31/%D0%A4%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB/805052/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80,+%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B7%3F.html?email=yes
    За чудотворну лампу не одустајем. (Домаћини обећали НИЖЕ ТЕМЕРАТУРЕ И ПРОДАЈУ АЛКОХОЛА. Још да се око Јевреја реши).
    Или то, или су чланови борда ФИФА дебело мићени.
  • dingo

    17.08.2013 10:48
    zar je moguce?
    a to pilicare po ovim smesnim drugoligasima i nizim ligama misle da ce uplasiti malo ove jace klubove,ej pa ljudi imaju oci,vidimo da je maltene svaka druga utakmica namestena,zato je nivo postovanja srpskog fudbala na minimumu a bojim se da ce to biti jos duuugoooo,duuuugooo,,,na tribinama su vam samo vatreni navijaci koji dolaze na stadion zbog nekog drugog cilja a ne znaju ni dva igraca iz svog kluba...
  • 17.08.2013 10:22
    kojesta
    najavila je vlast veliki obracun s fudbalskom mafijom. Kao pohapsice sve, spisak je stotinak imena Zvezde,Partizana...A ono se slomila kola na cetiri jajare ya 1000 eura. Jaka i hrabra drzava...
  • Božo

    17.08.2013 09:53
    NAJOŠTRIJA KAZNA !!!
    E sad ih kazniti sa doživotnom zabranom igranja fudbala ili minimum na 5 godina, pa nek onda nameštaju, ali u zatvoru...
    Jadni njihovi roditelji....
  • Игор

    17.08.2013 09:51
    СРАМОТА
    Милорад Балабановић(тренутно играч Пролетера са Слане Баре) и Марио Маслаћ(тренутно играч Борца из Чачка), обојица ДЕЦА РФК Нови Сад тако да издају свој клуб, навијаче, детињство... Заправо издали су сами себе. Једноставно немам речи. Пљунули су на сваки тренинг, утакмицу, турнир који су одиграли за "канаринце". Кога ли ће тако сутра издати да ми је знати?
  • Jadno u svakom pogledu

    17.08.2013 09:12
    em & em
    Namestili utakmicu da bi dobili 1000 eura, i to njih cetvorica ??? Trebali su uzeti kladionicama bar 10 puta vise. Em je propala namestaljka, em nikakav dobitak, em su se obrukali rezultatom, em ce biti kaznjeni. Idioti.
  • ns

    17.08.2013 08:56
    Tuzno je
    sto se to desava i u drugim klubovima, zbog cega? Za 1000e (i to u zbiru za 4 lika) prodaju klub,ekipu i verne navijace, nije ni cudo sto su danas vecina "navijaca" u stvari huligani koji ne znaju osnovne stvari svog kluba kao sto je postava.
    Vrednosti se gube
    DA li je tacno ne znam ali sreca pa ima ko da kazni prevarante
  • Analiticar

    17.08.2013 08:49
    analiza
    Namestanje rezultata je tradicija domaceg fudbala , i osnovni razlog zasto su stadioni prazni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna