Info
17.06.2014.
09:24
Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić poručio je danas da članstvo Srbije u EU nikako neće oslabiti ili prekinuti veze sa Rusijom.
  • klara

    14.08.2015 11:02
    neprincipijelno
    To bi bilo kao da Srbija nece da sama sebi iskopa raku i u nju upadne!Ili Srbija nece,da joj se bilo ko mesa u samostalnu spoljnu politiku..pa ma ko da je u pitanju!S obzirom da Srbija misli da je ulazak u EU na dobrovoljnoj bazi a na osnovu nekih izmenjenih ekonomskih zakona..a pri tom misli da je to sve uradjeno radi dobrobiti svih,a ne samo pojedinih igraca ili drzava u EU..prosto zato hrlimo ka njoj!Mislimo da cemo naici na uzajamno uvazavanje sa svim drugim zemljama i da ce se razlicitosti medjusobno postovati!Ali tamo se ne ocekuje samo ekonomska,nego i politicka ujednacenost,bez obzira na sopstvene interese!Ali tako smo pristali samo na cistu okupaciju ili licemerno jurisanje u Eu..ka njihovom nasmejanom licu..i sve novijim zahtevima EU,na tom nasem dugom a neizvesnom putu!Cudno je pomalo to sto smo se,sa Slovencima,Harvatima,Crnogorcima,Makedoncima...rastali upravo zvog nepostovanja medjusobne razlicitosti!Pa sad ispada da posle svega hrlimo ka njima ponovo,kao da se nismo ni rastajali!Opet zele da imamo istu spoljnju i unutrasnju politiku ili zajednicu ,kako ekonomsku..tako i politicku,ali u okviru EU!I opet bi usli u jedan vazalski odnos,znajuci da u EU direktno su dominantne najjace ekonomske drzave!A ostale samo prezivljavaju i padaju u jos vecu zavisnost ili duznicku krizu..a sve zbog ogranicenja sopstvenog integriteta i sopstvenih ekonomskih drzavnih interesa!Kao sto je gradnja Juznog toka,koji je odredjenim zemljama na Balkanu,mogao da posluzi kao izvor prosperiteta..postao je zbog nepotrebnog ,administratiranja,..EU,samo novi izvor nevolja!Za to vreme ce se ostatak..ali one bogate Evrope ili konkretnije najvise Nemacka,vrlo lagodno koristi svim privilegijama dotoka Ruskog gasa,pa i ne pomisljajuci da tu nesto smanjuje a zbog trenutno lose politicke situacije sa tom zemljom,vec naprotiv..oni dotok gasa i povecavaju!I onda se dolazi do onog starog pravila..Da sit,gladnome ne veruje!Pa onda mesanje u gradjanski rat u Ukrajini i to neprincipijelno podrzavajuci totalitarnu manjinu u svrgavanju demokratski izabranog predsednika a sve radi menjanja volje ukrajinskog naroda..da se ekonomski okrenu ka Rusiji!Isto tako bivse jugoslovenske republike,sada drzave..se nisu slagale pod istim jugoslovenskim svodom,pa se u krvi raspadose..upravo zato sto su smatrale,da su njihove razlicitosti nepomirljive!Pa se pitam cemu onoliko nepotrebnih ljudskih zrtava,kad cemo uskoro svi da zivimo pod istim svodom ,samo ce se ovaj put zvati..EU!Kad bolje pogledas..ma nista nije slucajno!
  • helen

    17.06.2014 21:46
    To sto smo opredeljeni da postanemo clanica Eu ne znaci da ne mozemo da imamo dobre odnose sa Rusijom. Ovo jeste ispravan stav Srbije, nadam se da cemo uspeti ustrajati u tome.
  • saradnje i odnosi

    17.06.2014 16:29
    na svim poljima
    Potpuno je jasno da su premijer i vlada jasno odredili da žele ubrzano da reformišu naše društvo i vode Srbiju ka članstvu u EU, ali sam isto tako siguran da nikada ne bi učinili nešto kontra prijateljstva i dobrih odnosa sa Rusijom, što se i pokazalo u zadnjim dešavanjima sa Ukrajinom. Svaka čast na odmerenom i ispravnom stavu i želji za maksimalno jačanje saradnje dve zemlje na svim poljima.
  • Toma

    17.06.2014 12:48
    dok srbija poklanja NIS, EPS...
    rokenrol se čuje s tavana Kremlja...
  • K.u.K

    17.06.2014 10:05
    Nediraj ! ! ! ! ! !
    Ivice NEMESAJ se I NEDIRAJ bracu RUSE,dobices po tamburi! ! ! ! !
  • Joca

    17.06.2014 09:40
    Aha
    "Pa jeste Ivice, samo ti nama daj EPS za tepsiju ribe pa ne moras uopste da biras, ama bas nista. Jos ako bi nam i Telekom poklonili, ma voleli bismo vas svi, od Aboridzana do Marsovaca, bez razlike!"

    Ljudi, na pomolu je zavrsni cin rasprodaje Srbije, gde je "rasprodaja" previse fina rec za ono sto nam se stvarno dogadja. Necemo imati vise nista srpsko, a zaposlenih jos manje! U ime cega sve to?
  • Analiticar

    17.06.2014 09:40
    analiza
    Srbija ne bira, vec se ponasa kako aktuelni komesar za prosirenje EU naredi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna