Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Početak razgovora SAD i Kube 21. januara

Zvaničnici SAD i Kube sastaće se 21. i 22. januara na prvim razgovorima o normalizaciji diplomatskih odnosa dve države, narušenih pre gotovo pola veka, saopšeno je iz Stejt departmenta.

Kako su braća Kuaši izvela napad iako su poznati policiji

Posle napada na redakciju lista "Šarli Ebdo", u Francuskoj mnogi sada postavljaju pitanje kako je moguće da su braća Kuaši, koji su bili dobro poznati antiterorističkim službama u toj zemlji, uspeli da izvedu napad na mesto koje je već bilo pod policijskim nadzorom zbog ranijih pretnji.

Vanredni samit EU u Parizu

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je danas, nakon susreta sa državnim rukovodstvom Letonije, vanredni sastanak šefova država i vlada Evropske unije u Parizu koji će biti posvećen borbi protiv terorizma.

Milion lažnih novčanica od 50 evra

Italijanska policija zaplenila je više od milion lažnih novčanica u apoenima od 50 evra, koje samo što nisu bile puštene u promet i uhapsila pet osoba.

Preminuo glumac Rod Tejlor

Australijski glumac Rod Tejlor, poznat po ulozi u filmu "Ptice" Alfreda Hičkoka, preminuo je u Los Anđelesu u 84. godini.

SAD na udaru ledenog talasa, temperatura do -39

Istok i Srednji zapad SAD na udaru su arktičkog ledenog talasa, koji je doveo do zatvaranja škola, kašnjenja vozova i otkazivanja avionskih letova, objavila je američka Nacionalna meteorološka služba.

Islamska država pogubila imama

Pripadnici Islamske države rano jutros su odrubili glavu jednom sirijskom imamu zbog "uvrede Boga", saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.