Vanredni samit EU u Parizu

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je danas, nakon susreta sa državnim rukovodstvom Letonije, vanredni sastanak šefova država i vlada Evropske unije u Parizu koji će biti posvećen borbi protiv terorizma.

“Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je danas, nakon susreta sa državnim rukovodstvom Letonije, vanredni sastanak šefova država i vlada Evropske unije u Parizu koji će biti posvećen borbi protiv terorizma.

"Teror je udario Evropu i to na žalost nije prvi put”", poručio je Tusk.

On je rekao da se sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom sinoć dogovorio da Savet na vanrednom sastanku 12. februara u Parizu razmotri odgovore na bezbednosne izazove nakon što su islamistički teroristi u napadu na pariski satirični list “Šarli Ebdo” pre dva dana pobili 12 ljudi.

"“Letonsko predsedavanje počelo je u vreme teških unutrašnjih i spoljnih bezbednosnih izazova, a EU tu može da pomogne”", poručio je Tusk i dodao da je neophodno pokazati jedinstvo, kako u borbi protiv terorizma, tako i u odnosu na ukrajinsku krizu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet