Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Prijave protiv Vesića i gradskog sekretara zbog turskih autobusa

Odbornička grupa Savez za Srbiju u Skupštini Beograda osudila je odbijanje gradske vlasti i vladajuće većine da nalože hitni pregled novonabavljenih turskih autobusa marke BMC i time pokazala grub nehat prema bezbednosti Beograđana i političku neodgovornost najvećeg stepena, izjavio je šef te odborničke grupe Nikola Jovanović.

Nema novca u budžetu za inovativne lekove

Na spisku inovativnih terapija za koje se očekivalo da će ove godine biti obezbeđene o trošku države, neće biti promena i njih će pacijenti najverovatnije moći da dobiju tek 2020. godine.

Poginuo vozač kod Valjeva

Ljižanin L. Z. (31), poginuo je na mestu, kada je svojim "puntom" podleteo pod kamion na magistralnom putu Valjevo - Lajkovac, kod sela Lukavca.

Centralni registar stanovništva za godinu dana

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da se očekuje da Centralni registar stanovništva u tehničko-tehnološkom smislu počne da funkcioniše do 1. septembra 2020. godine.

Sukob pristalice SzS i Miše Vacića pre skupa u Medveđi

Pre početka skupa Saveza za Srbiju (SzS) u Medveđi, došlo je do koškanja između jednog od njihovih pristalica i Miše Vacića, predsednika Srpske desnice, koja učestvuje na lokalnim izborima u ovoj opštini u nedelju, 8. septembra, objavila je N1.

BIRN: Sopot nova turistička meka za članove SNS-a

Ljudi iz okruženja ministra policije postali su vlasnici vrednih nekretnina od Vrnjačke Banje do Kosmaja i kao da je na njih mislio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je rekao da je potrebno letovati u Sopotu, a ne u skupim stranim odmaralištima, piše BIRN.

Mali: Minimalac će biti veći bar za deset odsto

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će minimalna cena rada biti povećana bar za deset odsto i da će država u većoj meri ispuniti zahteve zaposlenih, odnosno sindikata, nego poslodavaca.