Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Dinar sutra slabiji za 15 para

Dinar će sutra oslabiti za 15 para i premašiće granicu od 112 za jedan evro jer će zvanični srednji kurs biti 112,1457 dinara, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Pobegao lažni naučnik

Beogradska policija raspisala je potragu za Stefanom Vlajkovićem, srpskim mladim "naučnikom", koji je falsifikovao ocene na Fizičkom fakultetu, prevario Tehnički univerzitet u Cirihu, Fond za mlade talente i pokušao da obmane čak i NASA.

Novi Sad Deviću mora da plati 11,6 miliona evra

Novosadski Privredni sud presudio je da Grad Novi Sad dužan da novcem svih Novosađana u iznosu od oko 1,3 milijardi dinara obešteti Autotransportno preduzeće "Vojvodina", u sporu oko novoizgrađenog objekta tog preduzeća koji je napravljen, kako bi postao nova međumesna autobuska stanica.

IZIT: Srbija u recesiji

Srbija se nalazi u recesiji, izjavio je saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović. Na konferenciji za novinare on je rekao da je Srbija ispunila dva uslova koja definišu recesiju, a to su pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) u dva uzastopna kvartala i rastuća nezaposlenost.

Pribićević: Srbija jedna od najevropskijih država

Saradnik Instituta za društvene nauke Ognjen Pribićević izjavio je da se Srbija na izborima pokazala kao jedna od najevropskijih država, jer se čak 90 odsto stranaka koje su prešle cenzus zalaže za ulazak u Evropsku uniju.

Dinar sutra slabiji za tri pare

Dinar će sutra blago oslabiti prema evru i srednji kurs će biti 111,9996 dinara za evro, što je nova najniža vrednost srpske prema evropskoj valuti.

Krali ribarima mreže

Bečejska policija podnela je krivične prijave protiv Roberta K. (25), Bele K. (33) i Roberta K. (36) iz Bačkog Petrovog Sela zbog osnovane sumnje da su izvršili krađu.

Ukinuta presuda nastavniku pedofilu

Novosadski Apelacioni sud ukinuo je presudu Višeg suda u Novom Sadu, kojom je nastavnik geografije iz Petrovaradina, Ivan Miović Štasni, osuđen na osam godina zatvora zbog obljube maloletnika, te na desetogodišnju zabranu rada kao nastavnik.

Gradiće se solarni park u Srbiji

Predstavnici Vlade Srbije i rukovodstvo kompanije "Securum Equity Partners Europe" potpisali su danas Memorandum o izgradnji solarnog parka u Srbiji, najvećeg pojedinačnog solarnog parka u svetu.

Kažnjen navijač "Mladosti"

Viši sud u Zrenjaninu osudio je navijača FK "Mladost" iz Lukićeva Aleksandra K. (38) na zatvorsku kaznu od tri meseca, uslovno na godinu dana, kao i na novčanu kaznu od 10.000 dinara zbog nasilničkog ponašanja.

Sutra novi minimum dinara

Dinar će sutra oslabiti za 13 para ili 0,1 odsto i pašće na najnižu vrednost prema evru od 111,96 prema srednjem kursu, uprkos tome što je Narodna banka Srbije danas prodala 20 miliona evra.

Nožem ubio psa i pretio vlasniku

Istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu odredio je pritvor Dušku T. (41) iz Bukovika kod Aranđelovca zbog sumnje da je nožem ubio psa rase "nemački ovčar" a potom pretio njegovom vlasniku Vladimiru A.

Ugašen požar kod Prijepolja

Požar koji je pre dva dana zahvatio nisko rastinje na liticama reke Mileševke kod Prijepolja ugašen je danas, kazao je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.