Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Studenti otišli kući umesto na protest

Protest članova Plenuma Filozofskog fakulteta u Beogradu koji je trebalo da se održi danas u podne otkazan je pošto studenti nisu uspeli na vreme da se organizuju.

Manje rate za kredite zbog pada euribora

Evropska centralna banka snizila je baznu kamatnu stopu za četvrtinu procentnog poena pa je vrednost Euribora pala na svega 1,25 odsto što je odlična vest  za sve dužnike čiji su stambeni krediti vezani za ove promene.

Tužilaštvo sada predlaže zabranu "SNP 1389"

Republičko javno tužilaštvo nije odustalo od predloga za zabranu desničarske organizacije "1389", već je proširilo inicijativu stavljajući predlog da se zabrani i delovanje organizacija "SNP 1389" i "Naši" iz Aranđelovca, izjavio je portparol Tužilaštva Tomo Zorić.

"Pokret 1389" neće biti zabranjen

Ustavni sud Srbije obustavio je postupak za zabranu rada desničarske organizacije "Pokret 1389", jer se Udruženje građana "1389", čiju je zabranu tražilo državno tužilaštvo 2009. godine, promenilo naziv u Udruženje građana "Pokret 1389".

Uhapšen lekar pedofil na Podbari

Bivši lekar kameničkog Instituta za onkologiju Aleksandar I. (49) uhapšen je u sredu uveče pod sumnjom da je posedovao pornografski materijal s decom i maloletnicama.

Dačić: 3.000 azilanata želi u Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da oko 3.000 ilegalnih migranata trenutno traži azil u Srbiji, uglavnom iz Pakistana, Avganistana, Irana, Iraka i drugih država Bliskog i Dalekog istoka.

Uskoro šećer po 95 dinara

Vlada Srbije je dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve počne interventnu prodaju ukupno 6.000 tona šećera po maksimalnoj ceni od 95 dinara po kilogramu.

Podignuta optužnica protiv vlasnika Nibens grupe

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića i šest njegovih saradnika zbog sumnje da su oštetili Fabriku maziva (Fam) za oko 35 miliona evra.

Vozaču autobusa određen pritvor

Vozaču autobusa na liniji 77, koji je juče uleteo u park na Zvezdari i ubio dvoje mladih, saobraćajna policija odredila je pritvor do 48 sati.

Napadnuti novinari RTV-a

Otac maloletne S.U, čiji je nestanak sinoć prijavljen policiji, napao je danas Novinarku Radio-televizije Vojvodine Radu Stajić i snimatelja Slobodana Gabrića na snimanju u Bajmoku.

VIDEO: Kamion ubio kamermane

Kamermani Atila Kiralj (30) i njegov kolega Goran Nimčević (38) poginuli su danas u centru Subotice kada je na njih, dok su radili, naleteo teretni kamion.

Rašeta Vukosavljević negira krivicu

Bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević negirala je danas sve navode optužnice, koja je tereti da je sa saradnicima 2003. i 2004. godine nezakonito uzela više od milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije Terminala-2 i VIP salona na beogradskom aerodromu.

Koliko zaista košta most kod Beške?

Most kod Beške mogao bi građane Srbije da košta dva i po puta više nego što su ugovorili austrijska "Alpina" i "Putevi Srbije", nezvanično saznaje "Politika".

Kfor uklanja još jednu barikadu

Vojnici Kfora jutros oko osam časova započeli su akciju uklanjanja barikade koja je postavljena na magistralnom putu Ribariće-Zubin Potok na administrativnoj liniji kod prelaza Brnjak.

Lažni anketari PIO fonda

Fond penzijsko invalidskog osiguranja (PIO) saopštio je da nije angažovao anketare za bilo kakvo istraživanje javnog mnjenja o svojim osiguranicima.

Dve Pikasove slike vraćene u Nemačku

Dve slike Pabla Pikasa, čija je ukupna vrednost gotovo četiri miliona evra, ukradene 2008. godine u Švajcarskoj i nedavno otkrivene u Srbiji, vraćene su Muzeju Šprengel u Hanoveru.