Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vajs: Srbija napredovala u reformi pravosuđa

Članovi Odbora za pravosuđe i upravu, koje je predvodio predsednik Odbora Boško Ristić, razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Bundestaga za zemlje Jugoistočne Evrope, koju je predvodio predsedavajući Poslaničke grupe CDU/CSU Peter Vajs, o saradnji sa Srbijom i reformi uprave i pravosuđa.

Autobus ubio dvoje ljudi u parku

Mladić čiji identitet još nije utvrđen i devojka Tijana G. (22) poginuli su danas oko 18 sati, dok je njena sestra Dijana G. (19) povređena, kada ih je udario autobus na liniji 77 koji je iz nerazjašnjenih razloga sa okretnice skrenuo u park u Ulici Bana Ivaniša na Zvezdari.

Tijanić: Ugrožen opstanak RTS-a

Vrlo sam skeptičan da li će se Javni servis u narednih 10 godina održati, upozorio je danas generalni direktor Radiotelevizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić, koji smatra da Srbija, kada bi se primenio test inteligencije, znanja i novca, ima dovoljno novinara za jedan javni servis, jedan nedeljnik, dve dnevne novine i par radio stanica.

Đoković među 8 najboljih u Bazelu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković lagano je danas izborio plasman u četvrtfinale ATP turnira u Bazelu posle trijumfa nad Poljakom Lukašom Kubotom rezultatom 6:1 6:2.

Skupština o kosovu 12. novembra

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović prosledila je Vladi zahtev Odbora za Kosovo i Metohiju da se Parlamentu dostavi obavezujući akt u vezi sa situacijom na Kosovu, potvrđeno je Radio Beogradu u kabinetu predsednice Skupštine.

Putnici u Hurgadi dobili pasoše nazad

Prvi avion JAT-a koji treba da vrati srpske turiste iz egipatskog letovališta Hurgada izbačene iz hotela zbog spora između srpske i egipatske turističke agencije poleteće, kako je za sada planirano, danas u 15 sati, a drugi u 17 sati, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.

Dinkić: Vlada izgubila kredibilitet

Ujedinjeni regioni Srbije danas su u Novom Sadu predstavili stranački program za razvoj poljoprivrede, koji neće biti sprovođen pre formiranja nove vlade, odnosno pre izbora koji bi trebalo da se održe na proleće.

Napadačima na Pančića povećane kazne

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za po sedam meseci kazne zatvora Milošu Mladenoviću i Danilu Žuži i pravosnažno ih osudio na po godinu dana zatvora, zbog napada na novinara Teofila Pančića prošle godine u Beogradu.

"U ugovoru sa Fijatom zacrnjene tehničke stvari"

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je da su u verziji ugovora sa "Fijatom", koji je poslat Savetu za borbu protiv korupcije, "zacrnjeni" aneksi ugovora koji su poslovna tajna i to na zahtev te italijanske kompanije.

Vlada krije ugovor sa Fijatom

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać izjavila je da je skrivanje ugovora sa italijanskim Fijatom vrhunac bahatosti i cinizma Vlade Srbije.

Pretučen na smrt u centru Rume

Policija preduzima intenzivne mere na identifikaciji napadača i rasvetljavanju okolnosti napada na dve osobe u Rumi, od kojih je jedna preminula.

Počelo suđenje Mariji Rašeta Vukosavljević

U Višem sudu u Beogradu čitanjem optužnice danas je počelo suđenje bivšoj ministarki za telekomunikacije Mariji Rašeta Vukosavljević i njenim saradnicima zbog optužbi za malverzacije tokom opremanja i rekonstrukcije beogradskog aerodroma.

Izbačenim turistima ne vraćaju pasoše

Avioni JAT-a koji iz Egipta treba da vrate srpske turiste ostale bez smeštaja zbog spora agencija, sleteće večeras u Hurgadu, rekla je turistički vodič "Junajted travela" Jelena Bisić.

Ponovo stiže MMF

Tehnički pregovori na nivou eksperata, o prvoj reviziji novog aranžmana Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počinju danas, odmah posle dolaska misije Fonda u Beograd, potvrđeno je u beogradskoj kancelariji MMF-a.

Ivana Dulić Marković se vraća u URS

Bivšа potpredsednicа G17 plus Ivаnа Dulić-Mаrković vrаćа se nа političku scenu kаo jednа od аutorа progrаmа Ujedinjenih regionа Srbije zа rаzvoj poljoprivrede koji će dаnаs u Novom Sаdu predstаviti zаjedno s predsednikom G17 plus i URS-а Mlаđаnom Dinkićem.

Rešenje blizu ali nije idealno

Borko Stefanović rekao na sednici skupštinskog Odbora za KIM da je veoma blizu rešenje za Jarinje i Brnjak. On kaže i da to rešenje neće biti idealno.