Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

SAD: Uhapšen ruski špijun

Američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio je danas da je u Njujorku uhapšen jedan ruski špijun, osumnjičen da je bio član mreže koja je pokušavala da prikupi ekonomske podatke i regrutuje Njujorčane da špijuniraju za Rusiju.

Oduzeli mu vozačku jer je gej

Danilo Đufrida, Italijan sa Sicilije, odneo je pobedu nakon 15 godina pravne borbe sa dva italijanska ministarstva, jer mu je pre 15 godina oduzeta vozačka dozvola jer je gej.

VIDEO: Učenik snimljen kako tuče profesora

Na snimku na Jutjubu vidi se kako učenik srednje škole "Džon. F. Kenedi" u Nju Džerziju hvata sredovečnog nastavnika, obavija ga rukama, odvlači ga u prednji deo učionice, a zatim ga obara na zemlju i udara nekoliko puta.

Topi se najveći glečer na Antarktiku

Najveći glečer na istoku Antarktika, čiji bi nestanak mogao da izazove povećanje nivoa mora za šest metara, počeo je da se topi usled zagrevanja okeana, upozorili su danas australijski naučnici.

Kese s 28 mina pronađene u šumi

U Kotar-šumi, između Siska i Petrinje, u plastičnim kesama pronađeno je 28 protivpešadijskih mina, koje je policija uklonila i biće uništene.

Pronađen dron u Beloj kući

Tajna služba SAD pronašla je "napravu" u Beloj kući, najverovatnije dron, dok je američki predsednik odsutan i nalazi se u poseti Indiji, rekao je portparol Džoš Ernest.

Doktor osuđen zbog obrezivanja devojčice

Egipatski apelacioni sud danas je kaznio lekara Raslana Fadla sa dve godine i tri meseca zatvora zbog ubistva iz nehata i izvršenja genitalne mutilacije, što je za posledicu imalo smrt 13-godišnje devojčice.

Likvidiran vođa balkanskih džihadista

Najpoznatiji balkanski džihadista, Lavdrim Mudžaheri ubijen je tokom borbi sa kurdskim snagama u Kobaneu, javila je novinarka britanskog "Sandej tajmsa" Hala Džaber.

Sunovrat evra zbog pobede Sirize

Evropske akcije i evro su danas izgubili na vrednosti, nakon pobede levičarske stranke Sirize na parlamentarnim izborima u Grčkoj i straha od potencijalnog izlaska Grčke iz evrozone.

Nemoguće otpisati dug Grčkoj

Evropska centralna banka (ECB) ne može učestvovati ni u kakvom otpisu duga Grčkoj, izjavio je član Izvršnog odbora te institucije, Benoa Kur.

Ubedljiva pobeda Sirize u Grčkoj

Levičarska partija Siriza pobedila je na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, pokazuju preliminarni zvanični rezultati izbora u Grčkoj.