Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Češka: Nevreme izazvalo haos u saobraćaju

U Češkoj je zbog nevremena došlo do kolapsa u železničkom saobraćaju i funkcionisanju tramvaja širom zemlje, pošto se nakon jučerašnje kiše, a zatim i naglog pada temperature zaledila kontaktna mreža.

Polarni medvedi će nestati krajem veka

Svetski fond za prirodu (WWF) objavio je danas rezultat istraživanja prema kom bi opstanak polarnih medveda bio doveden u pitanje već krajem ovog veka, ako se ne smanji ispuštanje gasova koji zagrevaju klimu u svetu.

VIDEO: Deo Austrije okovan ledom

Ledena kiša i magla okovali su austrijske pokrajine Štajersku, Donju Austriju i Burgenland, zbog čega su i brojne škole ostale zatvorene.

Ubijene četiri osobe u pucnjavi u Virdžiniji

Muškarac osumnjičen da je u tri odvojene pucnjave u Zapadnoj Virdžiniji ubio četiri osobe pronađen je mrtav nakon višečasovne intenzivne potrage, saopštila je danas lokalna policija.

Jedan od najtraženijih nacista umro u Siriji

Jedan od najtraženijih svetskih nacista Alojz Bruner najverovatnije je umro pre četiri godine u Siriji, rekao je za britanski Bi-Bi-Si direktor Centra "Simon Vizental", Efraim Zurof.

Rusija prekida izgradnju Južnog toka

Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju Južnog toka pošto je Bugarska blokirala gradnju podmorske deonice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

VIDEO: Sestre tukle napasnike u punom autobusu

Video klip sa dve sestre iz Indije, koje u punom autobusu uzvraćaju na udarce napasnika, privukao je ogromnu pažnju u toj zemlji gde svakodnevno stotine hiljada žena ćutke preživljava seksualno zlostavljanje.