Slovenija: Mediji odgovorni za samoubistvo direktora

Udruženje novinara Slovenije je danas osudilo ponašanje medija koji su preneli snimak seksualnog odnosa direktora i profesorke jedne od mariborskih srednjih škola, što je imalo tragičan epilog.
Udruženje novinara Slovenije je danas osudilo ponašanje medija koji su preneli snimak seksualnog odnosa direktora i profesorke jedne od mariborskih srednjih škola, što je imalo tragičan epilog.

Snimak su napravili đaci i prosledili ga medijima i objavili na internetu, a direktor škole je juče izvršio samoubistvo.

Kako piše Delo - jedan od retkih medija koji se nije bavio ovim snimkom, nakon ovog slučaja ostala su otvorena pitanja, "koja u središte postavljaju medije i slovenačko društvo uopšte". Udruženje novinara čije saopštenje danas prenosi taj list, ističe da bi urednici koji su "prešli sve granice profesionalno dozvoljenog i dostojanstvenog, morali biti pozvani na odgovornost".

"Odgovorna urednička procena kada je šta u javnom interesu i kakve tragične posledice može imati opasan medijski senzacionalizam, potpuno je otkazala, odnosno bila je svedena na ciničnu argumentaciju da ljude to zanima", navodi Udruženje. U slučaju u kojem nije bilo nikakvog javnog interesa, neki mediji su pregazili granice ljudskog dostojanstva, čak i više od toga: izveštavanje su pretvorili u šou i zloupotrebili mariborsku priču za veću slušanost, gledanost, čitanost", navodi se u saopštenju udruženja novinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.