Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Švajcarci protiv ograničavanja broja imigranata

Švajcarci su danas na referendumu ubedljivom većinom odbacili predloge da se ograniči broj imigranata i azilanata i da se Centralna banka obaveže da kupi ogromne količine zlata, pokazuju su inicijalni rezultati referenduma.

"Politička borba Zapada i Istoka oko Srbije se zaoštrava"

Politička borba Zapada i Istoka oko Srbije se zaoštrava, a srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu i pokretanje ruskog medijskog servira u Srbiji deo su "meke diplomatije" Rusije sa ciljem da popravi imidž i osnaži svoj uticaj u svetu, ocenjuje danas u opširnoj analizi agencija "Rojters".

Josipović želi temeljnu reformu Hrvatske

Predsednički kandidat SDP Ivo Josipović predstavio je u Karlovcu svoj izborni projekat - paket ustavnih promena koje predviđa temeljnu reformu Hrvatske i političkih odnosa radi privrednog oporavka.

Milanović: Ljudski mi smeta Vučićeva izjava

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je da mu "ljudski" smeta izjava predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da Hrvatska nije u stanju da zaštiti deset ćiriličnih tabli u Vukovaru.

Pravoslavni Albanci dobijaju crkvu

Lider DUI Ali Ahmeti je izjavio da će pravoslavni Albanci u Makedoniji uskoro dobiti svoju crkvu, u kojoj će biti služene liturgije na albanskom jeziku. 

Život Uga Čavesa kao balet

Bivši venecuelanski predsednik Ugo Čaves postao je glavna ličnost u baletskoj predstavi Nacionalnog baleta Venecuele.

Ubijeno 15 osoba u napadu u Kini

Petnaest ljudi je ubijeno, a 14 ranjeno u napadu u kineskom regionu Sinđang, gde pretežno žive muslimani, javljaju danas kineski mediji.

Uhapšeno 15 osoba na protestima u Fergusonu

Policija je uhapsila 15 osoba na novim protestima u Fergusonu, predgrađu Sent Luisa, organizovanim zbog odluke velike porote da ne podigne optužnicu protiv belog policajca koji je ubio nenaoružanog afroameričkog tinejdžera.