Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Jedan od najtraženijih nacista umro u Siriji

Jedan od najtraženijih svetskih nacista Alojz Bruner najverovatnije je umro pre četiri godine u Siriji, rekao je za britanski Bi-Bi-Si direktor Centra "Simon Vizental", Efraim Zurof.

Rusija prekida izgradnju Južnog toka

Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju Južnog toka pošto je Bugarska blokirala gradnju podmorske deonice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

VIDEO: Sestre tukle napasnike u punom autobusu

Video klip sa dve sestre iz Indije, koje u punom autobusu uzvraćaju na udarce napasnika, privukao je ogromnu pažnju u toj zemlji gde svakodnevno stotine hiljada žena ćutke preživljava seksualno zlostavljanje.

Plaćali 50.000 fiktivnih vojnika

Irački premijer Hajdar al Abadi najavio je jačanje borbe protiv korupcije, pošto je otkriveno da je ta zemlja uplaćivala zarade za 50.000 fiktivnih vojnika. 

Protiv ulaska u EU 74 odsto Norvežana

Skoro tri četvrtine Norvežana, odnosno 74 odsto njih, glasalo bi protiv ulaska njihove zemlje u Evropsku uniju, ukazuje poslednje istraživanje javnog mnjenja u toj zemlji.

Švajcarci protiv ograničavanja broja imigranata

Švajcarci su danas na referendumu ubedljivom većinom odbacili predloge da se ograniči broj imigranata i azilanata i da se Centralna banka obaveže da kupi ogromne količine zlata, pokazuju su inicijalni rezultati referenduma.

"Politička borba Zapada i Istoka oko Srbije se zaoštrava"

Politička borba Zapada i Istoka oko Srbije se zaoštrava, a srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu i pokretanje ruskog medijskog servira u Srbiji deo su "meke diplomatije" Rusije sa ciljem da popravi imidž i osnaži svoj uticaj u svetu, ocenjuje danas u opširnoj analizi agencija "Rojters".