Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Obnova Gaze koštaće 7,8 milijardi dolara

Obnova pojasa Gaze koštaće 7,8 milijardi dolara, objavila je danas Palestinska uprava, u do sada najsveobuhvatnijoj proceni štete od sedmonedeljnog rata, u kome su čitavi kvartovi i vitalna infrastruktura uništeni.

Borbe paradajzom u znak protesta

Holandski grad Amsterdam odobrio je održavanje borbe paradajzom u znak protesta zbog ruskog embarga na poljoprivredne proizvode uvedenog početkom avgusta kao odgovor na sankcije Zapada uvedene Rusiji povodom ukrajinske krize.

Šumaher možda za novogodišnje praznike kod kuće

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher, koji se posle teške povrede glave na skijanju u Francuskoj krajem prošle godine oporavlja u klinici u Lozani, mogao bi novogodišnje praznike da provede kod kuće, u Glandu.

Porošenko: Primirje u petak, ali...

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.

Uzbuna u Indiji zbog Al Kaide

Indijska nacionalna agencija za bezbednost proglasila je stanje uzbune u nekoliko indijskih saveznih država nakon objave o formiranju indijskog ogranka Al Kaide.

SZO: Više od 1.900 umrlih od ebole

Broj umrlih od ebole premašio je 1.900 širom Zapadne Afrike, saopštila je danas šefica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Margaret Čan.

Toni Bler "Dobrotvor godine"

Toni Bler, bivši britanski premijer i jedan od glavnih arhitekata NATO bombardovanja Srbije 1999. i savezničke okupacije Iraka 2003, izabran je za "Dobrotvora godine" na svečanosti koju je priredio muški magazin GQ.