Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Uhapšen guverner Centralne banke Albanije

Guverner albanske Centralne banke Ardian Fulani uhapšen je večeras pod optužbom za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa pljačkom više od šest miliona dolara iz trezora banke.

Tragedija u Zenici, stradalo pet rudara

Spasilačke ekipe koje su dobile zadatak da izvuku tela pet rudara poginulih u rudniku mrkog uglja Raspotočje u Zenici morale su da prekinu akciju zbog bezbednosnog rizika, potvrđeno je iz uprave rudnika.

17 poginulih u napadima u Iraku

U napadima širom Iraka je najmanje 17 ljudi poginulo, uključujući i sunitskog plemenskog vođu, saopštili su irački zvaničnici.

Obnova Gaze koštaće 7,8 milijardi dolara

Obnova pojasa Gaze koštaće 7,8 milijardi dolara, objavila je danas Palestinska uprava, u do sada najsveobuhvatnijoj proceni štete od sedmonedeljnog rata, u kome su čitavi kvartovi i vitalna infrastruktura uništeni.

Borbe paradajzom u znak protesta

Holandski grad Amsterdam odobrio je održavanje borbe paradajzom u znak protesta zbog ruskog embarga na poljoprivredne proizvode uvedenog početkom avgusta kao odgovor na sankcije Zapada uvedene Rusiji povodom ukrajinske krize.

Šumaher možda za novogodišnje praznike kod kuće

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher, koji se posle teške povrede glave na skijanju u Francuskoj krajem prošle godine oporavlja u klinici u Lozani, mogao bi novogodišnje praznike da provede kod kuće, u Glandu.

Porošenko: Primirje u petak, ali...

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.