Bez komesara za proširenje u Evropskoj komisiji?

U budućoj Evropskoj komisiji nije planirano mesto komesara za proširenje, piše portal EurActiv.com pozivajući se na interni dokument iz Komisije.

U budućoj Evropskoj komisiji nije planirano mesto komesara za proširenje, piše portal EurActiv.com pozivajući se na interni dokument iz Komisije.

U dokumentu koju je pripremila služba novoimenovanog predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera navode se imena komesara i njihovih budućih resora. Dokument od 2. septembra ne predstavlja konačnu verziju i podložan je promenama.

Austrijanac Johanes Han bi trebalo da bude imenovan za komesara za politiku susedstva koja je dobila na značaju zbog ukrajinske krize, ali za sada nije poznato da li će u njegovu nadležnost spadati i politika proširenja, s obzirom da tog resora nema u dokumentu.

U okviru priprema, Junker je počeo razgovore sa kandidatima za komesare, a sastav Komisije bi trebalo da saopšti početkom naredne nedelje.

  • Новосађанка

    04.09.2014 14:12
    е баш штета
    Шта ће сада Мики Милошевић звани агент 007 када му његов пријатељ из Беча Јоханес Хан више није Комесар за проширење ?! :))
  • Limanac

    04.09.2014 13:09
    Pa šta će im komesar kada nemaju nameru da je proširuju. Ako bude frka Ukrajnu će uterati u EU svakako i bez komesara ostali mogu da se slikaju. Pa ovde još samo budale veruju da ćemo ikad ući u EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet