Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Stros-Kan ide na sud

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan biće izveden pred sud po optužbama za podvođenje, saopštili su danas francuski tužioci.

Priznali da izlivaju vodu iz Fukušime u okean

Kompanija "Tepko" koja upravlja oštećenom nuklearnom elektranom u Fukušimi priznala je sa zakašnjenjem da se kontaminirana voda izliva u more, jer nisu hteli da izazivaju paniku u javnosti dok u to ne budu sigurni.

VIDEO: Devojku koja se davila napala ajkula

Devojka Bruna Gobi (18), koja se davila u moru kod brazilske plaže Boa Vijažim, stradala je pošto ju je samo nekoliko sekundi pre dolaska spasilaca napala ajkula i nanela joj teške povrede na levoj nozi.

Član Pink Pantera pobegao iz zatvora

Član poznate pljačkaške bande "Pink Panter" pobegao je iz zatvora u Švajcarskoj nakon što su naoružani saučesnici probili kapiju i pucali na čuvare.

Protesti u Tunisu

Tunis je suočen s novim talasom protesta zbog ubistva lidera opozicije Mohameda Brahmija. Zbog toga, ali i opšteg nezadovoljstva, u toku je generalni štrajk.

Nožem ubio pet osoba u Kini

Policija u centralnoj Kini danas je na nogama zbog čoveka koji je nožem usmrtio petoro i ranio troje ljudi u jednom selu i obližnjoj veletržnici.

Masovna hapšenja mafijaša u Rimu

Italijanska policija je sprovela dve velike operacija hapšenja pripadnika mafije u Rimu i regionu Kalabrije na jugu Italije, na čijoj meti je bilo sto ljudi.

Džinovski plavi petao u centru Londona

Džinovski plavi petao visok 4,7 metra će u sledećih godinu i po dana zauzimati postolje za kipove na Trgu Trafalgar u Londonu - jedino od tamošnja četiri na kojem nema stalnog kipa.

Pretučen aktivista "Femena"

Vodeći muški aktivista ukrajinskog feminističkog pokreta "Femen" Viktor Svjatski brutalno je pretučen u noćašnjem napadu, saopštila je danas ta grupacija, okrivljujući ruske i ukrajinske specijalne službe za taj napad.

Ubio dete zbog parking mesta

Jedan muškarac u Kini bacio je dvogodišnju devojčicu na zemlju, usmrtivši je, nakon što se njena majka navodno nije pomerila da bi on mogao da uparkira kola, objavili su danas državni mediji.

Osnovana stranka "Vikiliks"

Osnivač sajta "Vikiliks", Džulijan Asanž, objavio je da je osnovao političku stranku koja će učestvovati na izborima krajem godine u njegovoj rodnoj Australiji.