Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Snouden planira da se nastani u Rusiji

Edvard Snouden planira da se nastani u Rusiji i spreman je da započne sudsku bitku ukoliko ruska migraciona služba odbije njegov zahtev za azil, rekao je danas ruski advokat bivšeg saradnika NSA Anatolij Kučarena.

Eksplozija kod ambasada Britanije i Kanade u Tripoliju

U glavnom gradu Libije, Tripoliju, danas je odjeknula snažna eksplozija naprave postavljene u automobil, uz kompleks zgrada u kome se nalaze ambasade Velike Britanije i Kanade, javio je Rojters, pozivajući se na očevice.

VIDEO: Moldavski doktori operisali pacijente kućnim alatom

Doktori u moldavskoj državnoj bolnici koristili su kućni alat, između ostalog i električnu bušilicu i klešta, da bi izvršili operaciju, pokazao je video snimak koji je dospeo u lokalnu štampu i na Internet, izazvavši bes u javnosti i među zvaničnicima.

Putin: Crkva "prirodni partner" Kremlja

Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je Rusku pravoslavnu crkvu kao "prirodnog partnera" Kremlja, u filmu prikazanom na nacionalnoj televiziji u kome se veliča uspon crkve nakon represije tokom sovjetske vladavine.

Uhapšen zakupac Svetog Stefana

Zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, grčki brodovlasnik Viktor Restis, uhapšen je danas pod optužbama za proneveru i pranje novca, saopštili su policija i sudski zvaničnici.

Poznati muzičari podržali članice Pussy Riot

Adel, Pol Makartni, članovi grupe One Direction, Madona i Brus Springstin samo su neki od oko 100 muzičara koji su potpisali otvoreno pismo u kome traže da članice ruskog benda Pussy Riot budu puštene iz zatvora, saopštila je danas organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešonel".

Milionima devojaka preti genitalno sakaćenje

Više od 125 miliona žena i devojaka u svetu je bilo izloženo genitalnom sakaćenju - obrezivanju, a u narednih 10 godina pod rizikom od ove intervencije će biti 30 miliona devojaka, saopštio je juče Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF).

U Kairu petoro mrtvih

U protestima više stotina pristalica svrgnutog predsednika Mohameda Morsija u blizini Kairskog univerziteta noćas je ubijeno pet ljudi.

Oborena odluka o zabrani radova u Gezi parku

Regionalni turski sud danas je oborio odluku istanbulskog suda o zabrani radova na obnovi istanbulskog Gezi parka, čija je budućnost prošlog meseca izazvala višenedeljne proteste protiv vlade.

Fukušima: Radioaktivna voda curi u more

Operatori oštećene nuklearne centrale u Fukušimi priznali su prvi put da radioaktivne podzemne vode cure u more izazivajući strahovanja od kontaminacije okeana.

Istrebljen crni nosorog

Afrički zapadni crni nosorog zvanično se vodi kao istrebljena vrsta, objavila je Međunarodna unija za zaštitu prirode.