Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Srbina u Švajcarskoj pregazilo 15 vozača

Srbin Bojan Solivić stradao je u užasnoj nesreći na autoputu u Švajcarskoj kada ga je udario automobil dok je izlazio iz svog auta, da bi ga nakon toga pregazilo još 14 vozila.

OEBS: Izbori u SAD netransparentni

OEBS kritikuje finansijski jake interesne grupe u predizbornoj kampanji u SAD koje daju milione dolara kandidatima, a nisu obavezni da obelodane imena donatora.

18 povređenih u sudaru vozova u Ljubljani

Međunarodni voz iz Beograda za Austriju sudario se danas u severnom predgrađu Ljubljane s drugim vozom koji je stajao na stanici, pri čemu je lakše povređeno 18 ljudi, od kojih je sedam zbrinuto u ljubljanskoj bolnici, javili su slovenački mediji.

Nestao brod pun zlata

Brod sa devet članova posade i 700 tona rude zlata nestao je po olujnom vremenu nedaleko od ruske pacifičke obale.

I Kanada povukla Novartisove vakcine

Nakon Italije, Švajcarske, Francuske, Austrije i Nemačke i Kanada je iz preventivnih razloga obustavila distribuciju "Novartisovih" vakcina protiv gripa.

Gaza: Raketiranje se nastavlja

Izraelske vazduhoplovne snage napale su jutros mesto odakle Palestinci u pojasu Gaze ispaljuju rakete na jug Izraela i vojska je saopštila da je to odgovor na konstantnu raketnu i minobacačku vatru sa te palestinske teritorije.

Pobeda socijaldemokrata u Litvaniji

Opozicione socijaldemokrate, koje se zalažu za okončanje mera štednje i veća socijalna davanja, pobednici su parlamentarnih izbora u Litvaniji.

Nadošla Sava zaustavila Krško

Zbog povećanog vodostaja reke Save i gomila lišća i granja koje ona nosi, nuklearna elektrana Krško (NEK) zaustavila je rad, a očekuje se da će ponovo u pogon biti puštena narednih dana.

Nove žrtve sukoba u Siriji

Tokom napada sirijskih pobunjenika na položaje vladinih snaga, i vojnih aviona koji bombarduju gradove blizu Damaska, poginulo je 16 ljudi.