Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

FOTO: Uragan "Sendi" usmrtio najmanje 100 ljudi

Uragan "Sendi", koji je danas konačno izgubio na snazi, naneo je veliku štetu od Kariba do Kanade, izazvao 100 ljudskih žrtava i ostavio za sobom haos u Njujorku i milione ljudi bez struje.

Najsiromašniji predsednik na svetu je...

Predsednik Uragvaja Hoze Muhika važi za najskromnijeg predsednik na svetu, on od svoje plate, koja iznosi 12.500 dolara, sa sebe zadržava 1.250 dolara, sve ostalo daje u dobrotvorne svrhe i to mu je donelo nadimak "najsiromašniji predsednik na svetu".

Medvedev osudio Staljina

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev osudio je danas sovjetskog vođu Josifa Staljina i njegove saradnike za ubijanje sopstvenog naroda, na nacionalni dan sećanja na žrtve represije.

Sedište Skotland jarda na prodaju

Londonska policija planira da proda sedište Skotland jarda, kao jednu od mera štednje u vreme kada se država bori da smanji ogroman deficit.

Srbina u Švajcarskoj pregazilo 15 vozača

Srbin Bojan Solivić stradao je u užasnoj nesreći na autoputu u Švajcarskoj kada ga je udario automobil dok je izlazio iz svog auta, da bi ga nakon toga pregazilo još 14 vozila.

OEBS: Izbori u SAD netransparentni

OEBS kritikuje finansijski jake interesne grupe u predizbornoj kampanji u SAD koje daju milione dolara kandidatima, a nisu obavezni da obelodane imena donatora.

18 povređenih u sudaru vozova u Ljubljani

Međunarodni voz iz Beograda za Austriju sudario se danas u severnom predgrađu Ljubljane s drugim vozom koji je stajao na stanici, pri čemu je lakše povređeno 18 ljudi, od kojih je sedam zbrinuto u ljubljanskoj bolnici, javili su slovenački mediji.

Nestao brod pun zlata

Brod sa devet članova posade i 700 tona rude zlata nestao je po olujnom vremenu nedaleko od ruske pacifičke obale.

I Kanada povukla Novartisove vakcine

Nakon Italije, Švajcarske, Francuske, Austrije i Nemačke i Kanada je iz preventivnih razloga obustavila distribuciju "Novartisovih" vakcina protiv gripa.

Gaza: Raketiranje se nastavlja

Izraelske vazduhoplovne snage napale su jutros mesto odakle Palestinci u pojasu Gaze ispaljuju rakete na jug Izraela i vojska je saopštila da je to odgovor na konstantnu raketnu i minobacačku vatru sa te palestinske teritorije.